Общински съвет Тунджа“ актуализира строителната програма на общината в бюджет

...
Общински съвет Тунджа“ актуализира строителната програма на общината в бюджет
Коментари Харесай

С над 2,7 млн. лв. е актуализирана строителната програма на Община Тунджа в бюджет 2022

Общински съвет „ Тунджа “ актуализира строителната стратегия на общината в бюджет 2022 с 2 730 000 лева на днешното си съвещание.

Капиталовите разноски са увеличени със 730 700 лева спомагателна финансова дотация, обезпечена от актуализацията на републиканския бюджет. С тях финансовите разноски доближиха рекордните за общината 4 546 851 лева, от които 2 705 900 лева финансова дотация, 1 154 951 лева временен излишък, 400 000 лева целеви средства за ограничения за ограничение следствията и предварителна защита на разпространяването на Ковид 19 и 286 000 лева личен бюджет.

Обектите в финансовата стратегия са увеличени с 10, от тях 6 са капиталови планове, главен ремонт на улица в Ханово, на тръбопровод в с. Веселиново и създаване на канализация на улично отклоняване в с. Роза. В финансовите разноски е планувана и съоръжение на спортната площадка на учебното заведение в с. Веселиново.

Актуализацията на бюджета включва завишаване на проекта на неданъчните доходи от продажба на земя с 2 млн. лева, които са разпределени като разноски за финансиране на настоящи поправки за улична мрежа в размер на 1 450 000 лева, за настоящи поправки по общинска пътна мрежа – 500 000 лева и за обществена инфраструктура в системата на образованието – 50 000 лева Общинските съветници утвърдиха вдишване на дълготраен общински дълг, при изискванията на финансов лизинг, за осъществяване на план за рехабилитация и рационализация на системата за улично осветяване в 33 обитаеми места на община „ Тунджа “.

Приети бяха решения за предписание с общинска благосъстоятелност, за разработване на планове за подробни устройствени проекти.

В навечерието на новата образователна година съветниците дадоха единодушие да се изготвят стимулирани претенции до Регионалното ръководство на образованието за образуване на паралелки под 10 възпитаници, позволиха образуване на паралелки под избрания най-малко, дефинираха броя на групите и броя на децата в тях в детските градини в общината и утвърдиха смяна в числеността на личния състав, ангажиран в детските градини.

Направено беше и предложение до Министерството на образованието и науката за включване на целодневна детска група с. Маломир в листата на предпазените детски градини за образователната 2022 – 2023 година

По предложение на кмета на община „ Тунджа “ Георги Георгиев съветниците гласоподаваха да бъдат отпуснати 500 лева за Васил Димитров от с. Миладиновци за подсилване на къщата му, тъй като се е срутила стена от нея, а той живее самичък и няма кой да му помогне. Одобрено беше и предлагането на кмета за разпределяне на 5000 лева за дотъкмяване на храма в с. Сламино.

По предложение на комисията бяха отпуснати и 4810 лева за еднократни помощи, измежду които и 3000 лева за църквата в с. Скалица. По този метод размерът на отпуснатите еднократни помощи доближи 10310 лева.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР