Общински съвет - Плевен, се събира за заседание в четвъртък,

...
Общински съвет - Плевен, се събира за заседание в четвъртък,
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен заседава в четвъртък по дневен ред от 47 точки

Общински съвет - Плевен, се събира за съвещание в четвъртък, 28 март, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред на съветниците включва 47 точки, последните 6 от които са питания от общински съветници. Сесията ще се излъчва в действително време на интернет страницата на Общинския съвет:https://obs.pleven.bg/.

Заседанието на съветниците ще стартира с две оферти, импортирани от ПК „ Противодействие на корупцията “ при локалния парламент – предложение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и активността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация, и предложение за приемане на Вътрешни правила за организацията и реда за инспекция на заявления и за определяне на спор на ползи в локалния парламент.

Трета точка в предварителния дневен ред е актуализация на структурата и числеността на общинската администрация. Основната цел е да се усъвършенства качеството на ръководството и да се увеличи успеваемостта на администрацията на Община Плевен, показва кметът доктор Валентин Христов, вносител на предлагането. В момента общинската администрация е структурирана с три отраслови заместник-кмета, 11 дирекции, 29 отдела и 2 бранша, с бройка 360 щатни бройки. В администрацията в кметствата и обитаемоте места са обособени още 79 щатни бройки, или обща бройка 439 щатни бройки. Предложената обновена конструкция е с четири отраслови заместник-кмета, 9 дирекции и 28 отдела, с бройка на администрацията 325 щатни бройки, т.е. понижаване на числеността с 35 щатни бройки /9.75 %/. Администрацията в кметствата и обитаемоте места се резервира 79 щатни бройки, при което общата бройка на общинската администрация става 404 щатни бройки. Обособяването на нова позиция „ заместник-кмет “ с сектор „ Обществен ред и сигурност “ е подбудено както от нуждата за съответно структуриране, по този начин и от специфичните разпореждания в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, Закона за отбрана при бедствия и Закона за противопоставяне на тероризма.

Този месец съветниците ще се срещнат с доклад за осъществените действия през 2023 година по осъществяване на ограниченията, заложени в Комплексната стратегия за качеството на атмосферния въздух за интервала 2021 - 2025 година на Общината. За разискване влиза и Програма за запазване на околната среда на Община Плевен за интервала 2023 - 2028 година

Три следващи оферти касаят одобряване на нов състав на Общинския съвет по наркотични субстанции, на Съвета по въпросите за обществените услуги в община Плевен и на Наблюдателна комисия към Общински съвет - Плевен.

Предложение по отношение на приемане на Програма за развиване на туризма в община Плевен през 2024 година е включено под номер 10 в дневния ред.

За разискване в четвъртък влиза и предложение за приемане на Политика за присъединяване на Община Плевен в общински обществени предприятия. По смисъла на Закона за обществените предприятия такива са комерсиалните сдружения с над 50 на 100 общинско присъединяване в капитала или в които общината по различен метод упражнява преобладаващо въздействие и дъщерните сдружения на комерсиалните сдружения с над 50 на 100 общинско присъединяване в капитала. Община Плевен има благосъстоятелност в капитала на 6 обществени предприятия.

Точка 16 в дневния ред е предложение за подаяние на съоръжение за детска площадка, предопределено за деца от 3 до 12 години. Дарението включва детско оборудване – люлка вид „ махало “, със седалка за групова приложимост, ударопоглъщаща синтетична настилка на плочи и ограда.

Общински съвет – Плевен ще разисква изменение и в скица за разполагане на шатри в централна градска част по отношение на идно ревю „ Улица на занаятите “ за Празника на Плевен - 15 май. Инициативата за ревюто под наслов „ Българско е – обичаи и традиции “ е на Регионалната занаятчийска камара и Сдружение с нестопанска цел „ Българско е “. Предложението за изменение касае типа, размерите и броя на преместваемите обекти, което е механически възможно. По миналата скица са били избрани общо 40 места – 10 шатри и 30 щанда. Настоящото предложение е за слагането на общо 50 шатри в правата от Военния клуб до НЧ „ Съгласие 1869 “ в дните от 12 до 15 май. Експертният съвет по устройство на територията при Община Плевен е разгледал предлагането и е приел препоръчаното изменение.

Мартенското постоянно съвещание включва още: Предложение за основаване безплатно право на прилагане на НЧ „ Пробуждане – 1907 “, с. Тученица; Предоставяне безплатно за ръководство на Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение на неподвижен нежилищен парцел – частна общинска благосъстоятелност, на ул. „ Георги Кочев “ № 66; Проект за създаване на подземна телекомуникационна канална мрежа на територията на с. Гривица; Проект за отчасти изменение на Общия организационен проект на гр. Плевен и други

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за съвещанието на Общински съвет - Плевен на 28 март, са оповестени на интернет страницата на институцията, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет - https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-obshtinski-savet
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР