Общински съвет - Плевен, разреши сформирането и дофинансирането на маломерни

...
Общински съвет - Плевен, разреши сформирането и дофинансирането на маломерни
Коментари Харесай

Дофинансират маломерни и слети паралелки в 12 общински училища

Общински съвет - Плевен, позволи сформирането и дофинансирането на маломерни и слети паралелки в 12 учебни заведения на територията на община Плевен за образователната 2022/2023 година Предложението бе признато на днешната сесия с 39 гласа „ за “ и 1 „ въздържал се “, „ срещу “ - няма.

Исканията са импортирани от шефовете на образователните заведения, две от които на територията на град Плевен - СУ " Анастасия Димитрова " и СУ " П. Яворов ". В СУ " Анастасия Димитрова " дофинансирането е за съставяне на четири независими маломерни паралелки – за V, VII, X и XII клас. В СУ " П. Яворов ". решението касае четири независими маломерни паралелки – за VI, IX, XI и XII клас.

Разрешения за в допълнение финансиране за маломерни независими или слети паралелки получиха още: СУ „ Христо Ботев “ и НУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в гр. Славяново, Об.У “Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Търнене, ОУ “Васил Левски “ - с. Беглеж, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Ясен, ОУ „ Антон Страшимиров “ – с. Бохот, ОУ „ Отец Паисий “ - с. Опанец, ОУ „ Христо Ботев ” - с. Николаево, ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий ” - с. Бръшляница и НУ „ Христо Ботев “ - с. Дисевица.

Съгласно Решение на Министерски съвет от м. май тази година за приемане на стандарти за делегираните от страната действия с натурални и стойности индикатори през 2022 година, настоящи сега, единният разходен стандарт за възпитаници I – XII клас е 2831 лева На това съображение сумата за дофинансиране на посочените учебни заведения е както следва:

СУ " Анастасия Димитрова ", гр. Плевен – 14716 лева.;

СУ " П. Яворов ", гр. Плевен – 8490 лева.;

СУ „ Христо Ботев “, гр. Славяново – 33394 лева.;

НУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в гр. Славяново – 8495 лева.;

Об.У “Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Търнене – 2264 лева.;

ОУ “Васил Левски “ - с. Беглеж – 69659 лева.;

ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Ясен – 56067 лева.;

ОУ „ Антон Страшимиров “ – с. Бохот – 18125 лева.;

ОУ „ Отец Паисий “ - с. Опанец – 49833 лева.;

ОУ „ Христо Ботев ” - с. Николаево – 15848 лева.;

ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий ” - с. Бръшляница – 16995 лева.;

НУ „ Христо Ботев “ - с. Дисевица – 3396 лева

За застраховане на образователния развой в посочените 12 образователни заведения Общинският съвет гласоподава спомагателни финансови средства в размер общо на 297 282 лева, като същите ще бъдат планувани в бюджета на Общината за 2024 година

Съгласно Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение, изключения от минималния брой в неспециализирани учебни заведения се позволяват, когато броят на учениците в паралелка от I до XII клас е не по-малко от 10 и при образуване на паралелки с не по-малко от 10 възпитаници от два класа. Паралелка с по-малко от 10 възпитаници в неспециализирани учебни заведения може да се образува в особени случаи след позволение на началника на районното ръководство на образованието, в случай че са обезпечени спомагателни средства за застраховане на образователния развой отвън избраните по стандарти за съответната активност, след показване на решение на Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР