Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава за пръв път през

...
Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава за пръв път през
Коментари Харесай

Общинският съвет прие Наредба за символиката и отличията на Община Мездра /снимки/

Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава за пръв път през тази година. Януарската сесия стартира с минута безмълвие в памет на почетните жители на общината - историка проф. Петър Петров (1924-2024 г.) и художника Евгени Кучков (1958-2024 г.), и на кмета на Лютиброд Николай Христов (1955-2023 г.), които починаха неотдавна. 
Местният парламент анулира настоящия до момента Статут на знаците и оценките на Община Мездра, признат с Решение №182/ 13.03.1997 година на Общински съвет и одобри Наредба за символиката и оценките на Община Мездра. Новата разпоредба урежда типа, наличието и метода на потребление на знаците на Община Мездра - Знаме на община Мездра, Герб на община Мездра и Ден на гр. Мездра; типа, наличието и метода на потребление на знаците на Община Мездра - Официален щемпел на Община Мездра, Ключ на гр. Мездра, Огърлица с Герба на община Мездра и Книга на почетните жители на община Мездра, както и типа, изискванията, критериите и реда за почитане, връчване и лишаване на оценките на Община Мездра - „ Почетен жител на община Мездра “, „ Почетен знак на община Мездра “ и „ Грамота за заслуги към община Мездра “. 
С друго свое решение Общински съвет избра Елизабета Коцева за вр. и. д. кмет на кметство Лютиброд до полагане на клетва от новоизбрания кмет на селото. 
Приети бяха Годишен доклад за осъществяване на Програмата за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за 2023 година, Годишен проект за деяние през 2024 година в осъществяване на Програмата за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината 2022-2025 година, Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели общинска благосъстоятелност за 2024 година и Отчет за активността на „ Екопроект “ ООД - Враца за четвъртото тримесечие на м. г. 
Решено беше месечните обезпечения и отчисления за т. година по член 60 и член 64 от Закона за ръководство на отпадъците да останат по сметката на Община Мездра и да се употребяват за дофинансиране на разноските по План-сметките за 2024 година на разноските за услугите, свързани със събиране и превозване на битови боклуци до уреди и съоръжения за тяхното отнасяне, отнасяне на битовите боклуци в уреди и съоръжения, на отпадъците и поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане в обитаемоте места и селищните формирания, както и разчистване на нерегламентирано изхвърлени боклуци. 
Съветниците одобриха Доклад за сходство, направен от Постоянната комисия „ Предотвратяване и определяне на спор на ползи “ към Общински съвет - Мездра след осъществена инспекция на декларациите за несъответственост и за имущество и ползи по реда на Закона за противопоставяне на корупцията, които са подадени от новоизбраните кметове на кметства и общински съветници. 
ОбС утвърди партньорство на Община Мездра с Агенцията по заетостта (АСП) по Проект „ Повишаване потенциала на чиновниците на АСП по отношение на модернизиране на системите за обществена протекция “, финансиран със средства по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР