Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава присъствено за последен път

...
Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава присъствено за последен път
Коментари Харесай

Общинският съвет в Мездра проведе последното си заседание през мандат 2019-2023 г.

Общински съвет (ОбС) - Мездра заседава присъствено за финален път през мандат 2019-2023 година

По взаимна самодейност на Община Мездра и на локалния парламент при започване на сесията кметът Иван Аспарухов и ръководителят на Общински съвет Яна Нинова връчиха възпоменателни плакети на всички 21 общински съветници за принос в развиването на Община Мездра през сегашния мандат. Нинова и Аспарухов благодариха на съветниците за ползотворната работа през изтеклите четири години и пожелаха триумф на тези от тях, които са се кандидатирали на идните избори.



Общински съвет избра инж. Николинка Кътовска, заместник-кмет „ Стратегическо обмисляне, устройство на територията и инфраструктурни планове “ в Община Мездра, за вр. и. д. „ Кмет на община Мездра “, считано от 27 октомври 2023 година до полагане на клетва от новоизбрания кмет на общината.



За вр. и. д. „ Кмет на кметство “, считано от същата дата до полагане на клетва на новоизбраните кметове на кметства, бяха определени: на Кметство Боденец - Анета Начева, на Кметство Брусен - Стефка Йорданова, на Кметство Върбешница и Кметство Горна Кремена - Анюта Маньовска, на Кметство Долна Кремена - Веселка Йорданова, на Кметство Дърманци - Ива Панчева, на Кметство Елисейна - Румен Илков, на Кметство Зверино - Василка Митова, на Кметство Игнатица - Гина Здравкова, на Кметство Крапец - Албена Тодорова, на Кметство Крета - Ваня Петрова, на Кметство Лик и Кметство Ослен Криводол - Дафина Кръстева, на Кметство Лютидол - Николинка Георгиева, на Кметство Моравица - Мариета Петкова, на Кметство Оселна - Таня Иванова, на Кметство Очиндол - Светла Димитрова, на Кметство Руска Бела - Анита Митова, на Кметство Ребърково - Иван Коцев, на Кметство Типченица - Рени Русалийска и на Кметство Царевец - Силвия Йотова.

Местният парламент утвърди изключения от минималния брой на учениците в независими и слети паралелки за образователната 2023/2024 година в ОУ „ Васил Кънчов “ - с. Моравица. За задачата образователното заведение ще бъде дофинансирано от общинския бюджет с малко над 65000 лева

Общински съвет одобри Средносрочна бюджетна прогноза на Община Мездра за интервала 2024-2026 година и даде единодушие Кметът на общината да кандидатства пред Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите за разпределяне на безплатна финансова помощ за дофинансиране финансовото обвързване на Община Мездра по контракта за осъществяване на план: „ Изграждане на кафези 2.2 и 3.1 от обект „ Регионално хранилище за неопасни боклуци на общините Враца и Мездра “ - създаване на клетка 2.2 (Етап 1) “.

Съветниците дадоха единодушие, считано от 01.10.2023 година, да бъдат основани като делегирани от страната действия две нови обществени услуги - Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии и Център за социална поддръжка.

Местният парламент утвърди посочените в Доклада на основаната краткотрайна комисия 15 претенденти за правосъдни заседатели в Районен съд - Мездра и предложи на Общото заседание на Окръжен съд - Враца да избере посочените претенденти за правосъдни заседатели.

Във връзка с тъжба от поданици на с. Долна Кремена против прекосяването на тежкотоварни камиони през селото, Общински съвет разпореди на Председателя на Общински съвет в период до 3 дни да изпрати писмо до Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), Областно пътно ръководство - Враца, Министерство на районното развиване и благоустройството и Областния шеф на област Враца, в което да изрази изрично противоречие с избраните от АПИ обходни направления за МПС над 3,5 т. по отношение на въведената краткотрайна организация на придвижването заради строителството на скоростния път Мездра - Ботевград, съгласно които обходният маршрут на пътуващите в посока Монтана тежкотоварни камиони е по Автомагистрала „ Хемус “, път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра, път I-1 Мездра - Монтана. А по този начин също да уведоми горепосочените инстанции, че при безучастие от тяхна страна по отношение на прекъсването на тежкотоварния трафик в сектора Златна Панега - Роман - Мездра и пренасочването му по маршрут: Ябланица - Луковит - Червен бряг - Кнежа - Бяла Слатина - Борован, в 10-дневен период „ ще преминем към ефикасни дейности за изложение на гражданската нипозиция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР