Общински съвет даде съгласие за теглене на кредит в размер

...
Общински съвет даде съгласие за теглене на кредит в размер
Коментари Харесай

Одобриха тегленето на 18 млн. лева кредит от Спортна зала във Варна

Общински съвет даде единодушие за изтегляне на заем в размер до 18 млн. лв. от „ Двореца на културата и спорта “ ЕАД , съобщи кореспондент на Moreto.net.

Средствата ще бъдат вложени в планове за създаване на нов под земята паркинг, фотоволтаична централа, нова многофункционална зала, нов шоурум и замяна на осветяване .

Паркингът ще бъде на три равнища, като едно от тях ще е подземно. Ще разполага с 350 места. Предвидените средства за построяването са 12.4 млн. лв. без Данък добавена стойност. Фотоволтаичната система върху зали „ Младост “ ще коства 420 хиляди лв., а построяването на двете многофункционални зали с повърхност 325 и 450 квадрата в блокове Б и А ще коства близо 1.5 млн. лв.. Подмяна на осветлението в „ Конгресна “ е нужна във връзка семейството на Европейското състезание по волейбол през 2023 година и ще е за 480 хиляди лв..

Срокът за възвръщаемост на инвестицията е 10 години.

Паркингът е нужен, с цел да се покрият условията на всеки осем седящи места да има най-малко едно паркомяст о. Именно неналичието на задоволително места за паркиране не разрешава да се употребява цялостният потенциал на зала „ Конгресна “ при прояви.

Одобрението за изтегляне на заем идва след един крах на предишна сесия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР