Общински съвет-Бургас може да разреши площта на легло да бъде

...
Общински съвет-Бургас може да разреши площта на легло да бъде
Коментари Харесай

Мариян Иванов: Чрез вратичка в закона искат да натъпчат в малки стаички пациентите в новия корпус на МБАЛ „Лайф Хоспитал“

Общински съвет-Бургас може да позволи площта на легло да бъде занижена 100 кв/м на 18,35 кв/м

възнамерява да построи, ще бъде с неведнъж занижена повърхност на леглата , по отношение на описаната в наредбата.

Това съобщи общинският консултант от „ Възраждане “ Мариян Иванов по време на конференция преди утрешното съвещание на Общински съвет-Бургас, където докладната бележка ще бъде гласувана

Искра.бг напомня, че тя докладната бе импортирана като изключителна и не бе разисквана на комисиите на локалния парламент. Според Мариян Иванов тя не дава отговор на изискванията на извънредност, защото в правилника ясно е написано, че това може да става единствено при спешни обстановки , бедствия или изпускане на периоди за европроекти. Поради тази причина съветниците от „ Възраждане “ ще упорстват тя да бъде оттеглена , а в случай че това не стане, ще бъде сезиран регионалния шеф и Административен съд-Бургас.

По-сериозен според  Мариян Иванов е казусът с площта на леглата , който подчертава върху това, че плануванаъа за тях повърхност ще бъде в с ериозно несъгласие с наредбата на Министерството на районното развиване и благоустройството.

„ Съгласно условията в нея в случаи до 200 кревати, какъвто е съответният, би трябвало да има по 95 до 100 кв/м на легло. Това, което ни се предлага на нас е площта на легло да бъде понижена на 18,35 кв/м. Тук не приказваме за метър-два, тук приказваме за едно близо десетократно понижение на тези параметри, които са заложени в наредбата. 

Това значи надали не, че пациентите ще ги тъпчем в едни стаички, единствено и единствено да се допусне градеж на нова болница “.

Той добави, че има малка врата в закона , който разрешава тази разпоредба да бъде заобиколена и това може да стане, в случай че решението бъде признато с мнозинство не по-малко от 2/3 на съветниците.

По думите му потребността на Бургас от нови отделения, които да оферират услуги, предмет на активност на други лечебни заведения в града също е противоречива. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР