Общински съвет Благоевград даде положителен вот за даване на съгласие

...
Общински съвет Благоевград даде положителен вот за даване на съгласие
Коментари Харесай

Общински съвет Благоевград одобри и трите предложения, касаещи онкологичната болница в Благоевград

Общински съвет Благоевград даде позитивен избор за предоставяне на единодушие на шефа на СБАЛО „ Св. Мина “ за изваждане от употреба на медицински уред за кобалтово лекуване ТЕРАБАЛТ вид 80. Това се случи по време на днешното постоянно съвещание на локалния парламент.

Второто предложение, касае продажба на автомобил за бърза здравна помощ (линейка) от вид C, като и то получи позитивен избор от Общинския съвет.

Искането за позволение за закупуването на здравна инсталация на стойност над 30 хиляди лева за потребностите на онкоболницата в Благоевград пък бе утвърдено с 38 гласа “ЗА “ от парламентаристите.

С 39 „ ЗА “, бе признато предлагането на кмета на Община Благоевград за предоставяне на единодушие за удължение на периода за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хиляди лева
Предложението е в съгласие с Дирекция „ Финанси на общините “ на Министерството на финансите.
На постоянното съвещание на локалния парламент, общинските съветници дадоха позитивен избор и по Предложение № 60-00-419/14. 11. 2022 година от Кмета Илко Стоянов, по отношение на изменение на Решение № 386 по Протокол № 16 от съвещание на Общински съвет Благоевград, извършено на 28. 10. 2022 година за кандидатстване на Община Благоевград по Целева стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “, финансирана по Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика.

Местния парламент утвърди и Предложение № 60-00-425/14. 11. 2022 година от Дейвид Арабаджиев – Секретар на Община Благоевград и Председател на комисия, основана със Заповед № 204/09. 08. 2022 година, по отношение на финансиране на процедури „ Инвитро “ със средства от бюджета на община Благоевград.
На днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград бяха взети 46 решения.
След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното постоянното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР