Общински съвет Банско проведе редовно заседание, на което бяха обсъдени

...
Общински съвет Банско проведе редовно заседание, на което бяха обсъдени
Коментари Харесай

Общинските съветници в Банско взеха важни решения

Общински съвет Банско организира постоянно съвещание, на което бяха разисквани и взети решения по деветнадесет точки в дневния ред, авансово дискутирани в непрекъснатите комисии.

Председателят на Общински съвет Банско Костадин Загорчин показа доклад за активността на съвета и неговите комисии за първото полугодие на 2022 година, а кметът Иван Кадев рапортува осъществяването на решенията на Общинския съвет.

Общинските съветници утвърдиха смяна на капиталовата стратегия на Община Банско за 2022 година и актуализираха размера на наемите на жилищни и нежилищни парцели – общинска благосъстоятелност.

Общински съвет Банско позволи изработването на план за отчасти изменение на Общия организационен проект на гр. Банско в м. Керанджийца. Там ще бъде построено летище за дребни самолети с летателна писта до 800 м, площадка за хеликоптери и съпътстваща инфарструктура.

С единомислещо решение съветниците одобриха предлагането на доктор Георги Тасев, кмет на община Банско от 1999 година до 2003 година, да бъде връчен почетния знак на Банско на господин Йозеф Хофман, който посредством управляваната от него асоциация "Humanitäre Hilfe Korschenbroich ", е направил огромни дарения на общината в интервала 1998-2003 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР