Общински съвет Банско проведе първото си редовно заседание за 2024

...
Общински съвет Банско проведе първото си редовно заседание за 2024
Коментари Харесай

Първо заседание на ОБС Банско за 2024г: Преименуват здравната служба в Добринище на името на д-р Асен Златев

Общински съвет Банско организира първото си постоянно съвещание за 2024 година На него съветниците одобриха докладите за активността на Общински съвет и неговите комисии през второто полугодие на 2023 година и доклад за осъществяването на решения на Общински съвет от Общинска администрация Банско за същия интервал.
Одобрено беше сключването на контракт с Търговско предприятие “ДГС Добринище “ и Търговско предприятие „ ДГС Места “ за ръководство, стопанисване и запазване на горските територии – общинска благосъстоятелност, попадащи на териториите на съответните горски стопанства, което ще даде опция за навременно осъществяване на търгове за рандеман на дървесина.
По предложение на кмета Стойчо Баненски, съветниците единомислещо взеха решение Община Банско да кандидатства с две планови оферти. В план „ Изграждане на потенциал и подготвителни дейности в поддръжка на създаването и бъдещото осъществяване на тактиките за водено от общностите локално развиване “, Банско ще работи взаимно с общините Хаджидимово, Гърмен и Разлог по Програма за морско дело, риболовство и аквакултури.

А по план на Министерство на регионалното развитие - Схема за поддръжка на дребни планове в селектирани общини за поощряване на развиването и нововъведенията за реализиране на положително демократично ръководство, община Банско е определена дружно с още двадесет други общини, които имат присъден Европейски етикет.

Общински съвет одобри Годишен проект за паша и правила за прилагане на мерите, пасищата и ливадите, както и обновен План за противопоставяне на тероризма на територията на община Банско.
Общински съвет поддържа предлагането на поданици на Добринище - Здравната работа в града да се именува на известния доктор доцент доктор Асен Златев. Сградата на Здравната работа бе санирана през 2023 година по Програма „ Красива България “, вследствие на което бе усъвършенстван външния образ и цялостното и́ положение.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР