Общински съвет – Пловдив отложи предложението за пускане на търг

...
Общински съвет – Пловдив отложи предложението за пускане на търг
Коментари Харесай

Отложиха търга за имот в Западен, предвиден за училище

Общински съвет – Пловдив отсрочи предлагането за стартиране на търг за продажба на общински парцел до Мол Пловдив, който е очакван за учебно заведение. Теренът е на повърхност от 5 декара.

Причината за отлагането на търга е острите реакции, които провокира продажбата му измежду общинските съветници. Опасенията им бяха свързани с това, че след пазаруването на терена, ще бъде заменено предназначението му. Опозицията се усъмни, че върху терена вместо учебно заведение, ще се появи следващата жилищна постройка. „ ПУП- а се промени през януари и междинното застрояване се подвигна с 15 метра. Кому е належащо учебно заведение на 6 етажа? Шест етажа – нещо не ми се връзва. Нека да си вържем кончето и парцелът да остане общински “, разяснява зам.-председателят на Общински съвет - Пловдив Камен Шишманов. По думите на кмета Иван Тотев школото нямало да бъде шест, а три етажно. „ Разстоянието сред плочите ще е по-високо “, посочи Тотев. Други съветници пък считат, че е по-добре учебното заведение да бъде общинско, а не частно. Според общинският консултант Стефан Пуслийски кварталът имал незабавна потребност от построяването на учебно заведение, тъй като децата, които живеели там се учели в школата на Район „ Централен “

Заради продължителите над 40 минути диспути от ГЕРБ направиха предложение точката да бъде анулирана за последваща сесия, а на нея да участват представители на частно учебно заведение „ Класик “. Те ще би трябвало да показват своя план.

Инвестиционното предложение за терена е за градеж на частно учебно заведение „ Класик “ с потенциал за 200 деца. Предложението им бе входирано предходната година, само че кметът Иван Тотев спря продажбата на парцела. Причината – предвиждаше се да бъдат дадени 10 декара. Сега парцелът е разграничен на две елементи по 5 декара, като концепцията е едната да бъде за частното учебно заведение, а другата за детска градина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР