Общински съвет – Плевен, прие днес с гласовете на 31

...
Общински съвет – Плевен, прие днес с гласовете на 31
Коментари Харесай

Приеха Общия градоустройствен план на Плевен

Общински съвет – Плевен, одобри през днешния ден с гласовете на 31 от съветниците Общия организационен проект /ОУП/ на град Плевен и землището му. Процедурата по разработване на Общия организационен проект на Плевен бе открита с решение на локалния парламент през април 2008 год., като оттогава до в този момент е премината дълга процедура от поредност съгласувания и разисквания.
Планът е предоставен посредством конкурс по смисъла на Закона за публичните поръчки и Наредбата за осъществяване на състезания в устройственото обмисляне и капиталовото планиране към него на „ ТПО Варна – ГЕОАРХ ” ООД. Прогнозният период на деяние на документа е 15 - 20 години, като се обезпечават запаси за развиване до 2050 год. Проектът е направен двуфазно - прелиминарен и финален план.
 С изкърпване на настилки по плевенски улици и в някои села не престават настоящите поправки С изкърпване на настилки по плевенски улици и в някои села не престават настоящите поправки
Изкърпване на дупки в настилката на улицата около блокове 225, 226 и 227 в жк „ Дружба ” ще извърши „ Инжстрой ” Е...
Предварителният план на Общия организационен проект на град Плевен, вследствие на което постъпиха голям брой заявки от заинтересувани лица. Проведено беше на 16.07.2019 год. и публично разискване. През декември 2019 год. бе извършено съвещание на Експертния съвет по устройство на територията при Община Плевен в наличието на представители на заинтригуваните ведомства, на което бяха прегледани и всички постъпили писмени мнения.
Общият организационен проект на град Плевен дава отговор на новата тактика на Европейския съюз „ Европа`2020 ”, която постанова възстановяване на координацията и обвързването на разнообразни политики и национални тактики, в това число на политиката и тактиките за уравновесено и стабилно районно развиване в границите на Европейския съюз, за реализиране на няколко подсилващи се взаимно цели – образован, резистентен и приобщаващ напредък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР