Общински изолатор за бездомни кучета във Враца ще бъде изграден

...
Общински изолатор за бездомни кучета във Враца ще бъде изграден
Коментари Харесай

Изграждат приют за кучета във Враца

Общински изолатор за бездомни кучета във Враца ще бъде построен до края на календарната година. Решението бе взето на съвещание на Общински съвет Враца.

Средствата за него са в размер на близо 194 000 лева Проектът планува да има обособени пространство и кафези за здрави животни, терен за разходка и игри на животните, както и пространства за оказване на здравна помощ и стая за личния състав.

Има към този момент определен реализатор на публичната поръчка.

Кметът Калин Каменов съобщи, че до края на годината Враца ще разполага с съвременен кучкарник. „ Вече е закупено и ново съоръжение, с което ще се улавят нападателните кучета. Освен това ще се наблюдава и миграцията на кучетата и ще ги връщаме там от където са пристигнали “, посочи той.

На сесията бе утвърдена обновената стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца за интервала 2019-2021 година Тя включва цели, задания и ограничения за битка с безпризорните животни.

Програмата цели да се увеличи сигурността на жителите, регистрацията и събираемостта на таксите за домашните кучета, мониторинг върху популацията на безстопанствените кучета и понижаване на общественото напрежение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР