Общински имот в Киноцентъра-II част да бъде продаден на боксьора

...
Общински имот в Киноцентъра-II част да бъде продаден на боксьора
Коментари Харесай

Районен кмет продава на Кубрат Пулев общински имот в Киноцентъра на атрактивна цена

Общински парцел в " Киноцентъра-II част " да бъде продаден на боксьора, предлага кметът на регион " Витоша " Теодор Петков от ГЕРБ. Теренът е с повърхност 622 кв.м и общинският оценител " Софиинвест " счита, че коства 122 556 лв., което е 197 лева/кв.м. Предложението бе прегледано на Комисията по архитектура на общинския съвет, написа " Дневник ".

Пулев е притежател на прилежащия терен от 524 кв.м.

" Това е неуместно ниска цена! Продажбите в региона на " Киноцентъра " по-най-ниски цени са 200 евро/кв.м, което е два пъти повече от препоръчаното ", разгласи общинският консултант Борис Бонев от " Спаси София ". Да се направи преоценка на парцела, предложи той.

Председателят на комисията арх.Ивайло Петков от ГЕРБ сподели, че този аспект не е отговорност на тази комисия, а на друга - по бюджет и финанси. " Вероятно финансовата оценка ще се поправя там ", допусна той. Постоянно го вършим в комисията по финанси, удостовери Бойко Димитров от " Демократична България ". Той изясни, че сигурно ще се завиши оценката на парцела във финасовата комисия.

Странно е, че общинският парцел не е препоръчан на търг, а се продава непосредствено. По тази причина същият терен не бе продаден от общинския съвет през 2021 година Сега претекстът да няма търг е, че денивелацията е 10 м, има дере и релефът не разрешава да се обособят два урегулирани парцела (УПИ). Това е едно УПИ, от което половината към този момент се има от Пулев - 524 кв.м, а другата е общинска, която той желае да купи, изясни юристът Борис Милчев от " Демократична България ".

Оценката е направена от общинското дружество-оценител " Софинвест " и тя регистрира, че денивелацията на парцела е 10 м, сподели кметът на " Витоша ". Той се съгласи, че тя е " малко ниска ", въпреки да била много по-висока от предходната.

Искането на Пулев е от 2018 година, като през 2021 година е било обсъждано в комисия, само че не е гласувано. Сегашната оценка на " Софинвест " е със период на годност до 1 март 2023 година Предложението на кмета на региона бе утвърдено от комисията, единствено Бонев гласоподава срещу, а трима - въздържал се.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР