Общинската съветничка от БСП в Пловдив Петя Манева ще пита

...
Общинската съветничка от БСП в Пловдив Петя Манева ще пита
Коментари Харесай

Общинска съветничка от БСП-Пловдив пита за програмата за специализация на млади лекари

Общинската съветничка от Българска социалистическа партия в Пловдив Петя Манева ще пита на сесията този четвъртък кмета Иван Тотев за Програмата за специализация на млади лекари и планувания за осъществяването й целеви общински фонд.

Съветничката от локалната съпротива напомня, че с приемането на бюджет-2017 кметът и Общински съвет одобриха предлагането на Българска социалистическа партия и гласоподаваха 200 000 лева за посочената стратегия и фонд, които са планувани в общата сума от 2 495 000 лева, планувани за опазване на здравето. Финансистката Петя Манева чака отговор от кмета Тотев какво е направено до момента във вразка с Програмата за специализация на млади лекари и Специализирания фонд и в случай че няма да се осъществя тази политика, какви са аргументите.

„ Гласуваната сума е за подкрепяне на общинските лечебни заведения в частта на трудовите им разноски за лекари – специализанти, които след довеждане докрай на специализацията, ще бъдат ангажирани с трудов контракт в същото лечебно заведение. Това е опция да се направи, въпреки и дребна стъпка за решение на проблемите на общинското опазване на здравето. Изтичането на медицинските експерти към частните лечебни заведения, кадровият недостиг е камък в обувката на общинското опазване на здравето и основаването на такава Програма е едно положително начало за неговото решение ”, добавя Петя Манева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР