Общинската разработка е за ремонт на улици на стойност близо

...
Общинската разработка е за ремонт на улици на стойност близо
Коментари Харесай

Държавата заряза Айтос? Повече от годината Общината чака финансиране за одобрен проект за ремонт на улици

Общинската разработка е за ремонт на улици на стойност близо 409 хил лева

Повече от една година Община Айтос чака съобщение от Държавна фирма „ Земеделие “ за сключване на контракт за финансиране на утвърден план. Разработката е за реорганизация на улица „ Арда “ и улица „ Христо Кърджилов “ и е на стойност 408 882,84 лева с Данък добавена стойност.

Флагман.бг още предходната година писа с детайлности за плана. През юни 2021 година кметът Васил Едрев изиска от Общинския съвет утвърждение, с цел да може администрацията да кандидатства за безплатна финансова помощ от Държавна фирма „ Земеделие “ по контракт за четвърти план. Съветниците одобриха единомислещо предлагането. 



След стадия обзор и оценка на плана от ДФЗ и след уведомлението за привършване на процедурата във Фонда през август м.г., идва ред на подписването на контракт сред институциите. 



Именно там зациклят дейностите по плана. От месец август 2021 година до ден-днешен Община Айтос чака сигнал от ДФЗ за подписването на документите за финансиране и старт на ремонтите. 

Кога Фондът ще изведе процедурата до най-съществената й част - към този момент никой не се наема да предвижда. Факт е обаче, че двете градски улици имат потребност от незабавен ремонт, за което е налице утвърден за безплатно финансиране план, означават от Община Айтос, която си е свършила работата. Живущите на двете улици айтозлии недоволстват от окаяното положение на пътната мрежа, само че от ДФЗ мълчат. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР