Общинската многопрофилна болница в Белоградчик продължава работа. Решението е взето

...
Общинската многопрофилна болница в Белоградчик продължава работа. Решението е взето
Коментари Харесай

Общинската болница в Белоградчик продължава работа

Общинската многопрофилна болница в Белоградчик продължава работа. Решението е взето откакто е реализирана сделка на среща в Министерството на здравеопазването сред министър Кирил Ананиев, кметът на Белоградчик Борис Николов и шефът на МБАЛ "Проф. доктор Г. Златарски " в Белоградчик - Лилия Трифонова, лечебното заведение да реализира активността си в естествен темп, оповестяват от общинската пресслужба.
Поради неспособност на болничното заведение да обезпечи нужния профилиран запас за лекуване на инфектирани с ковид, пациентите ще бъдат пренасочвани към околните регионални лечебни заведения. Напусналите преди дни лекари, са се завърнали на работа, прецизират от общината.
В края на предходната седмица бе обявено, че всички лекари от болничното заведение в Белоградчик са подали молба за овакантяване. Без тях лечебното заведение не можеше да работи и по тази причина Общинският съвет в Белоградчик трябваше да вземе решение тази седмица за нейното закриване. Лекарите са се възползвали от член в закона, който им дава право да изоставен без предупреждение, защото не са получавали заплати. До момента отговорностите на болничното заведение в Белоградчик са към един милион лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР