Общинската МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив няма да бъде трансформирана

...
Общинската МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив няма да бъде трансформирана
Коментари Харесай

Пловдивската "Св. Мина" няма да бъде ковид болница

Общинската МБАЛ "Св. Мина " в Пловдив няма да бъде трансформирана в профилирана коронавирус болница, написа " ".

Областният Медицински щаб е предложил на Регионалната здравна ревизия да анулира решението си, откакто стана ясно, че няма по какъв начин здравното заведение да бъде обезпечено с финанси, личен състав и инсталация.

Новината оповестиха на брифинг отрасловият зам.-кмет Анести Тимчев и шефът на дирекция "Общинско опазване на здравето " доктор Калин Калинов.

Припомняме, че страната отхвърли да отпусне поисканите от градската администрация 1,2 млн. за превръщането на "Св. Мина " в коронавирус болница. Здравната каса пък отхвърли настояването за увеличение на лимита на здравното заведение, което го обрича на финансов колапс, в случай че продължи всеобщия банкет на пациенти с ковид.

След като РЗИ анулира решението си за "Св. Мина ", вместо плануваните 137 коронавирус кревати в нея ще останат 60.

Продължава акцията за събиране на дарения за дооборудване на нужната здравна инсталация. В момента единствено 40 от наличните 85 кислородни поста в болничното заведение действат действително.

Системата се нуждае от повсеместен ремонт, с цел да може да се употребява без риск. Също по този начин са нужни пациентски монитори с електроди и датчици за кислородна сатурация, както и друга инсталация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР