Общинската избирателна комисия в София заседава извънредно по сигнал, според

...
Общинската избирателна комисия в София заседава извънредно по сигнал, според
Коментари Харесай

Сигнал срещу кмета на София: Има ли несъвместимост с поста заради дялове във фирма?

Общинската изборна комисия в София заседава изключително по сигнал, съгласно който кметът Васил Терзиев към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение.

Сигналът за евентуална несъответственост с поста му е подаден от радио и телевизия „ Истина и независимост “.

Бе решено идващото съвещание за избор на ръководител да бъде на 18 декември

Подател на жалбата е Александър Долев, който беше областен кмет на Пловдив по времето на Славчо Атанасов от Национален фронт за избавление на България (НФСБ).

Самият Терзиев изрично отхвърли обвиняванията и изясни, че е продал дяловете си във въпросната компания, преди да поеме ръководството на София.

248 са подадените тъжби против резултати от първия тур на локалните избори в съда

А общинската изборна комисия ще изиска още документи от Агенцията по вписванията, както и от столичния кмет, с цел да се обясни проблема.

„ Заседавахме за възможна несъответственост на кмета Терзиев за нарушаване на това, че той има дялове в сдружение. Приложена е информация, извлечение, настоящо положение към 18.12.2023, че видно, че той е съучастник със 194 дяла в това сдружение “, уточни ръководителят на ОИК-София Полина Витанова.

След като всички се заклехме, сме от една страна – от страната на София, сподели столичният кмет

„ Много им се желае, само че няма да стане, безусловно съм спазил буквата на закона. Продал съм си акциите на 17 октомври във въпросното сдружение. Първият опит да бъде вписано в не беше сполучливо, само че на 18-и или 19-и към този момент е отразено в регистъра. Датата, която има значение е по кое време си си продал дяловете и действително си излязъл от сдружението, което е 17-и октомври “, сподели кметът на София Васил Терзиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР