Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно заради постъпил

...
Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно заради постъпил
Коментари Харесай

ОИК-София разглежда сигнал срещу Васил Терзиев

Общинската изборна комисия в София ще заседава изключително поради постъпил сигнал по отношение на пълномощията на кмета Васил Терзиев.

Пред БНР ръководителят на комисията Полина Витанова изясни: " Сигналът е за евентуална несъответственост на кмета Терзиев според член 41, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Посочено е, че той към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение. В 13:00 часа ще има съвещание на ОИК. По-късно ще бъде качен на уеб страницата протокол от съвещанието - ще бъде ясно от кой е сигналът и тъкмо какъв е ".

" Той следва в 30-дневен период да е подхванал деяние за преустановяване на комерсиалната си активност и надлежно присъединяване в ръководството на търговски сдружения. Трябва да е уведомил за това документално ОИК. Терзиев има подадено съобщение в този 30-дневен период.

Оттук насетне следва комисията да откри дали той е подхванал тези дейности, с цел да приключи присъединяване си. Комисията ще изиска нужните документи за това, които по-късно да прегледа. Терзиев ще има опция по-късно в 3-дневен срокда показа мнение ".

По думите й при определяне, че тези дейности не са осъществени, се приключват пълномощията на кмета. В противоположния случай - сигналът няма да има съображение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР