Общинската избирателна комисия в Ракитово прекрати правомощията на кмета на

...
Общинската избирателна комисия в Ракитово прекрати правомощията на кмета на
Коментари Харесай

ОИК-Ракитово прекрати правомощията на кмета на общината Георги Холянов

Общинската изборна комисия в Ракитово приключи пълномощията на кмета на родопската община Георги Холянов. Решението е взето нощес, а като претекст се показва, че той е едноличен притежател на две компании и прави комерсиална активност, несъвместима с публичния пост. Това се случва в разгара на предизборната акция, в която градоначалникът се бори за нов мандат. И в същото време е подал искане пълномощията му да бъдат прекъснати.

Спорът по проблема се води към този момент 11 месеца. На 21 ноември 2022 година след получен сигнал ОИК-Ракитово взема решение да приключи пълномощията на Георги Холянов, откакто се открива, само че на 27 ноември анулира решението си по инструкции на ЦИК. На същата дата е направен само че план за такова решение, само че то е отхвърлено заради липса на квалифицирано болшинство 2/3 от присъстващите на съвещанието членове.

След обжалване решението е върнато на ОИК за ново изговаряне от Административния съд, а Георги Холянов апелира решението на магистратите пред Върховния административен съд, откъдето обаче удостоверяват, че кметът е бил в спор на ползи.

Настоящото решение също подлежина оборване в 7-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР