Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна извършва проверка дали кметът

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна извършва проверка дали кметът
Коментари Харесай

ОИК проверява дали кметът на Варна и кметовете на Одесос и Приморски имат фирми

Общинската изборна комисия (ОИК) във Варна прави инспекция дали кметът на морската столица Благомир Коцев, както и кметовете на регионите " Одесос " - Цветнен Цветков, и на " Приморски " - Николай Желязков имат присъединяване във компании.

Проверките са във връзка постъпили сигнали за несъответственост със заеманите от тях кметски постове.

В ОИК – Варна е постъпил сигнал за присъединяване на Благомир Коцев в няколко търговски сдружения, регистрирани в Малта - Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited.

Общинската изборна комисия е дала период на кмета на Варна до 7 февруари да подава документи и публично извлечение от Търговския указател на Малта, удостоверяващи, че в законоустановения период са подхванати нужните дейности за преустановяване на присъединяване му или освобождението му от заемана служба в търговски сдружения, регистрирани в Малта.

За кмета на регион " Приморски " Николай Желязков в сигнал е приложена информация от Търговския указател, че е вписан като ликвидатор на комерсиално сдружение.

За кмета на регион " Одесос " Цветнен Цветков е постъпил сигнал с приложена информация от Търговския указател за съществуване на компания на негово име.

И двамата районни кметове са известени за постъпилите в ОИК - Варна документи, даващи съображение за предварително преустановяване на пълномощията им като районни кметове заради несъответственост . Общинската изборна комисия е дала тридневен период на Николай Желязков и Цветнен Цветков да създадат писмени възражения.

Решенията на ОИК - Варна са с дата 29 януари и могат да бъдат обжалвани пред Централната изборна комисия в тридневен период от оповестяването им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР