Общинската избирателна комисия (ОИК) Разлог взе решение за предсрочно прекратяване

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) Разлог взе решение за предсрочно прекратяване
Коментари Харесай

ОИК в Разлог прекрати предсрочно пълномощията на кмета

Общинската изборна комисия (ОИК) Разлог взе решение за предварително преустановяване на пълномощията на Красимир Герчев като кмет на община Разлог, оказва се от решение, оповестено от ОИК в уеб страницата на комисията.

Решението идва след писмо от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), с което ОИК - Разлог, се уведомява за влезнало в действие решение на Върховния административен съд (ВАС) за открити два спора на ползи във връзка с кмета на Разлог Красимир Герчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

В решението на ОИК - Разлог, се показва, че установяването на спор на ползи с влезнал в действие акт е основаниe за освобождение от служба, с изключение на когато в Конституцията на Република България не е планувано друго.

Решението на Върховен административен съд, с което се открива спор на ползи, е влезнало в действие на 3 февруари 2022 година Постъпило е и съобщение от Красимир Герчев, с което моли да не бъде одобрявано решение за преустановяване на пълномощията му като кмет на община Разлог, заради събитието, че е подал молба за анулация на влезнало в действие решение на Върховен административен съд с доказателства за постъпването й в съда, показват в решението от ОИК-Разлог.

В него се оповестява, че подадената молба за анулация на влезнало в действие решение на Върховен административен съд няма отношение към преустановяване на пълномощията му. Комисията смята, че молбата за влезнало в действие решение не стопира осъществяването на към този момент влезнало в действие решение на Върховен административен съд за съществуване на открит спор на ползи по ЗПКОНПИ.

При съблюдаване на законоустановения кворум, Общинската изборна комисия в Разлог е взела решение да приключи предварително пълномощията на Красимир Герчев като кмет на община Разлог. Решението на ОИК предстои на обжалване в 7-дневен период от оповестяването му пред Административен съд - Благоевград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР