Общинската избирателна комисия (ОИК) – Макреш прекрати пълномощията на кмета

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) – Макреш прекрати пълномощията на кмета
Коментари Харесай

Прекратиха предсрочно пълномощията на кмета на село Подгоре

Общинската изборна комисия (ОИК) – Макреш приключи пълномощията на кмета на село Подгоре и уведоми Централната изборна комисия (ЦИК) за насрочване на непълен избор за кмет. Това стана известно от решение на ОИК, оповестено на уеб страницата ѝ.

В ОИК - Макреш е получено писмо от Видинския областен съд с прибавен удостоверен дубликат на протокол по наказателно дело от общ темперамент (НОХД), удостоверяващ настъпили обстоятелства и условия, на съображение на които по закон (ex lege) предварително са прекъснати пълномощията на кмет, е записано в решението на ОИК.

НОХД е завършило с влезнало в действие съглашение от 6 декември, с което подсъдимият Илия Каменов Иванов се е признал за отговорен в осъществяването на закононарушение. Съдът му е наложил наказване „ Лишаване от независимост " за период от три месеца, чието осъществяване е отсрочено за период от три години, се споделя още в решението на ОИК – Макреш.

Решението не предстои на оборване и е изпратено на ЦИК дружно с документите, установяващи основанието за предварителното преустановяване на пълномощията на кмета на кметство село Подгоре.

Илия Каменов Иванов бе определен за кмет на Подгоре на първия тур на локалните избори през октомври с 59,28 % от гласовете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР