Общинската хазна на Пловдив се размина със 783 155 лв.

...
Общинската хазна на Пловдив се размина със 783 155 лв.
Коментари Харесай

Пловдивската хазна се размина със 783 155 лв. от актове, фишове и постановления

Общинската хазна на Пловдив се размина със 783 155 лева от актове, фишове и наказателни постановления поради приключване на 10-годишния им давностен период. По тази причина се стигна до отписване от счетоводния баланс на общинския бюджет на отговорностите на хиляди санкционирани извършители, като този акт бе легализиран с решение на старейшините от локалния парламент.

Наложените наказания са за погрешно паркиране и други нарушавания на Правилника за придвижванията по пътищата и на наредбите на Община Пловдив. Всички санкции в общ размер от 783 155 лева са наложени в интервала 2001 – 2006 година, а до отпадането им се стига, защото е изминал абсолютният давностен период, който за сходни нарушавания е 10 години.

Основните претекстове за това, че санкциите не са били потърсени от градските управляващи, са: неналичието на правосъдно обжалване или съществуване на влезнало в действие правосъдно решение; неизпращане на санкциите за наложително събиране в НАП; връщане от Национална агенция за приходите на изпратени за наложително събиране за наказателни постановления и фишове заради прекратяването на изпълнителните каузи. Според последните промени отминалостта на фишове от общини и „ Пътна полиция ” е 2 години, само че в случай че те са били изпратени в Национална агенция за приходите за наложително събиране, срокът се удължава на 5 години. Абсолютната отминалост по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) към момента обаче е 10 години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР