Общинската фирма Чистота Искър в София неоснователно не е провела

...
Общинската фирма Чистота Искър в София неоснователно не е провела
Коментари Харесай

Финансовата инспекция откри непроведени поръчки за 25 млн. лв.

Общинската компания " Чистота Искър " в София безпричинно не е провела поръчки за 1.7 млн. лв.

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА Още по тематиката
Боршош е упрекнат в нецелево харчене на 1.7 млн. лв. от парите за ремонта на НДК

Бившият шеф на двореца получи и обвиняване поради непотребен контракт за лизинг на първокласна кола
19 юли 2017
ЦИД: Обществените поръчки са приблизително 9% от Брутният вътрешен продукт в България

Строителният бранш е станал подвластен от търговете, като 50% от оборота на компаниите в бранша през 2013 година е бил от публични поръчки
31 окт 2016 Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) е открила единствено в границите на три месеца 61 случая на непроведени или безпричинно извършени публични поръчки за 25 569 094 лева от страна на държавни институции. Това демонстрират данните на инспекцията за инспекциите, направени в интервала юли-септември. Инспекторите на Агенцията за държавна финансова ревизия са ревизирали общо 401 публични поръчки на обща стойност над 191 млн. лв. през третото тримесечие на годината. Съставените през тримесечието актове за определяне на административно нарушаване са 204, а актовете за начет - 5.

Кой не организира поръчки

Сред нарушителите, които са възстановили сумите, изхарчени в нарушаване, са Българският институт по метрология, Софийският областен съд, Столичният електротранспорт, Медицинският университет, където нарушаванията са доста. Проверени са 11 поръчки за 8.3 млн. лв. и са формирани пет акта, а образователното заведение не е провело публични поръчки през тримесечието за 2.9 млн. лева Дружеството " Студентски столове и общежития " пък не е провело поръчки за 3.063 млн. лева Общо 26 публични поръчки за 9.2 млн. лв. на " Студентски столове и общежития " са ревизирали инспекторите през третото тримесечие на тази година. Съставените актове за нарушавания са 11, а цената на непроведените или безпричинно извършените поръчки надвишава 3 млн. лв..

При Университетското издателство е открито нарушаване за 114 271 лева Езиковата гимназия в Ловеч " Екзарх Йосиф I " е нанесла с активността си вреди за бюджета, оценени от инспекторите на 155 064 лева, като от тях възобновени са 8845 лева

Шест акта пък са формирани на " Чистота Искър " в София. Общата стойност на 18-те тествани публични поръчки на общинската компания надвишава 10 млн. лв., а компанията безпричинно не е провела поръчки за 1.7 млн. лв..

НДК - отново на фокус

За следващ път нарушавания са доказани и при публичната поръчка за акомодация на главната постройка на НДК за потребностите на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз, която бе извоювана от " Галчев инженеринг " против над 16 млн. лева Одит на районното министерство към този момент откри, че спечелилият в търга за преустрояване на постройката на НДК - " Галчев инженеринг ", е трябвало да бъде отхвърлен още при започване на търга, тъй като е предложил цена с 2.5 млн. лева по-висока от прогнозната стойност на ремонта. Сега и АДФИ открива нарушавания като непълна документи, предоставяна от изпълнителя на поръчката. В допълнение управлението на НДК не е провело поръчка за направа и монтаж на надписа " София ", за което също е формиран акт. Стойността на тази непроведена социална поръчка е 50 хиляди лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР