Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана – това

...
Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана – това
Коментари Харесай

Общинската болница в Нова Загора ще бъде приватизирана

Общинската болница в Нова Загора да бъде приватизирана – това реши през днешния ден на съвещание Общинския съвет. Според съветниците приватизацията се постанова, поради невъзможността лечебното заведение да работи като общинска.

Тя има отговорности за близо 700 000 лв. и не може да обезпечи качествено опазване на здравето на жителите. Към приватизацията на лечебното заведение към този момент има инвеститорски интерес, съобщи.

Общинската болница в Нова Загора е на ръба на банкрута. Освен че няма средства за медикаменти и консумативи, липсва и личен състав. Ситуацията се утежнява в допълнение и от понижения брой на клиничните пътеки: от 26 на 23.

За да бъде избавена болничното заведение, кметът на Нова Загора предложи,тя да бъде приватизирана, а към този момент има деклариран инвеститорски интерес от комерсиално сдружение, което има частна болница в Сливен.

В приватизационния контракт, който следва да бъде подписан ще има категорично изискване да се резервира и разшири активността на болничното заведение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР