Общинската администрация в район Изгрев трябва да възстанови тесните връзки

...
Общинската администрация в район Изгрев трябва да възстанови тесните връзки
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев: Трябва да възстановим връзките на район "Изгрев" с посолството на Виетнам

Общинската администрация в регион " Изгрев " би трябвало да възвърне тесните връзки с посолството на Виетнам. Това сподели претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на региона доктор Делян Георгиев, който беше измежду гостите по време на тържественото отбелязване на националния празник на Виетнам в посолството на социалистическата република в София. Той беше поканен персонално от посланика Н. Пр. Доан Туан Лин и от ръководителя на Българското сдружение за другарство с Виетнам Симеон Димчев.

" Ако се обърнем обратно във времето, България е имала много по-тесни връзки с Виетнам, включително и районната администраница на " Изгрев ", разяснява доктор Георгиев. - Правени са доста културни събития и обмени. При диалога ми с посланика на Виетнам и с културното аташе те показаха угриженост от положението на връзките сред посолството и общината в " Изгрев ". Разбира се, прибавиха, че откровено се надяват положителните практики от недалечното минало да бъдат възобновени. А аз не виждам причина това да не се случи и то напълно скоро ".

Д-р Георгиев добави, че на територията на регион " Изгрев " има доста посолства, което е добра причина за разнообразни взаимоотношения с общината, изключително за образуване на културни прояви. " С моя екип разработихме повсеместен стратегически пакет за работа с посолствата и дипломатическите задачи, намиращи се на територията на общината, сподели претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на " Изгрев ". - Смятам, че районната администрация би трябвало да постави старания за създаване още веднъж на тези контакти, които дълги години бяха образец за съответна и целенасочена политика на общината в полето на интернационалните връзки. Сериозен запас в помощ на упоменатото намирам в Българското сдружение за другарство с Виетнам с ръководител Симеон Димчев, който е и някогашен кмет от Българска социалистическа партия на региона. Той е една от личностите, признати с почитание и благодарност за стореното през мандата му от страна на виетнамските ни другари ".

Според доктор Георгиев, българите, а и огромна част от света, имаме стереотипна визия за Виетнам. " Когато стане дума за тази азиатска страна, в съзнанието на множеството хора изникват картини от ужасите на войната, апетит, бедност и доста болежка и страдалчество, разяснява той. - Това към този момент надалеч не е по този начин. Виетнам е една от най-бързо разрастващите се стопански системи освен в югоизточна Азия, само че и в целия свят. Удивително е по какъв начин за толкоз малко време тази страна съумя да заличи материалните следи на войната, по какъв начин от една гладуваща страна се трансформира в трети по величина експортьор на ориз и така нататък Чуждестранните вложения във Виетнам надвишават 35 милиарда $, интензивно се развиват промишлеността, електрониката и доста други браншове... Не виждам причина ние да не почерпим от положителния опит на тази страна и да не работим сполучливо в бъдеще ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР