Общинската администрация в Габрово ще продължи да предоставя топъл обяд

...
Общинската администрация в Габрово ще продължи да предоставя топъл обяд
Коментари Харесай

Община Габрово ще осигурява услугата „Топъл обяд“ и в следващите две години

Общинската администрация в Габрово ще продължи да дава топъл обяд на хора в неравностойно състояние и в идващите две години. Това е допустимо след подписано в допълнение съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне. Това заяви за Българска телеграфна агенция Миглена Въгленова, основен специалист „ Публичност и визуализация “ в отдел „ Проекти и икономическо развиване “ на Община Габрово, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Според съглашението ще бъдат отпуснати още 509 180 лева, с които храната ще бъде обезпечена до 30 септември 2025 година Финансирането е по линия на новата Програма за храни и главно материално подкрепяне за интервала 2021 – 2027 година Капацитетът е 230 лица, които получават гратис храна за обяд – чорба, главно ядене, самун и един път седмично - десерт, на стойност 3,20 лева, уточни Въгленова.

Храната се подготвя от габровската кино лентата „ Соня Трейдинг “ ЕООД и се разпределя от избрани пунктове в града в работни дни. За потребителите, които имат проблем с напредването, има обезпечен превоз на храната до дома им. 

От началото на плана през октомври 2022 година досега над 250 души са се възползвали от обществената услуга. Освен в града, поддръжка получават и нуждаещи се от селата Жълтеш, Гергини, Райновци, Новаковци, Поповци, Янковци, Враниловци, Трънито, Копчелии, Влайчовци и Николчовци.

Помощта е предопределена за лица и фамилии с ниски приходи, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от ежедневна спомагателна поддръжка, или които поради здравословни ограничавания са със затруднено самообслужване. Те употребяват и съвещания за достъп до други обществени услуги, по отношение на административни процедури, за здравна и просветителна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР