"Общинска банка е замислена като финансова структура, която да обслужва

...
"Общинска банка е замислена като финансова структура, която да обслужва
Коментари Харесай

Милка Христова: Мачът за Общинска банка е свирен

"Общинска банка е замислена като финансова конструкция, която да обслужва освен София, само че и общините в страната и групата на Българска социалистическа партия е изрично срещу приватизацията на Общинска банка ", сподели в студиото на ФАКТИ Милка Христова, зам.-председател на Столичен Общински Съвет (СОС).

"Банката е в положително финансово здраве. Кое постанова тя да бъде продадена? Фактът, че отчетът за приватизацията беше импортиран безусловно от през днешния ден за на следващия ден, не беше импортиран нито от зам.-кмет, нито от госпожа Фандъкова, беше импортиран от един общински консултант и то от групата на реформаторите, не на ГЕРБ, демонстрира, че това е един парещ картоф, който безусловно би трябвало да бъде употребяван преди Нова година.

Следващото ни несъгласие е за цената, която беше реализирана. Според нас, тя е извънредно ниска. Цената, оповестена през 2008 година, когато също е юридически опит за приватизация на банката, въпреки и при друга икономическа обстановка, е 216 млн. лв., в този момент приказваме за 46 млн. Победителят не е банкова конструкция, а фонд, зад него стои сдружение, записано през септември. Това сдружение подава документи в Комисия за защита на конкуренцията и Българска народна банка преди да е минало решението на СОС. Това не е нелегално, само че буди подозрение и оставя чувство за съдба т.е., че мачът е свирен и спечелилият е явен ", разяснява Христова.

Още любопитни детайлности към приватизацията на Общинска банка, за какво вършим поправки на ремонтите, докога ще дишаме в пъти по-мръсен въздух от нормите, гледайте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР