Общинска администрация се обръща към жителите на Твърдица с необичаен

...
Общинска администрация се обръща към жителите на Твърдица с необичаен
Коментари Харесай

В Твърдица с призив към жителите на общината

Общинска администрация се обръща към жителите на Твърдица с необикновен апел.

В обръщението се споделя:

Почти две седмици продължава митингът на енергитици и миньори, които с протестните си дейности затвориха значими пътни артерии в страната. Както неведнъж сме Ви уведомили, Община Твърдица депонира събраният битов боклук на претоварна станция Гурково, намираща се при започване на прохода на Републиката. След 29.09.2023 година достъпа до претоварната станция е прекратен.

Практически община Твърдица не разполага с опция за депониране на битовия боклук и по този метод се оказва парализирана, защото камионите се пълнят, само че е невероятно тяхното разтоварване в претоварна станция Гурково. Протестиращите не позволяват водачите да преминат, а по едно и също време с това не позволяват и камионите извозващи депонираните в претоварната станция количества.

Създали сме спешна организация за разтоварване на най натоварените точки в общината – най-вече към учебни заведения и детски градини.

В ТАЗИ ВРЪЗКА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) МОЛИМ

за Вашето подпомагане. Нека краткотрайно оптимално да ограничим количествата боклуци, които се изхвърлят към контейнерите и нямат темперамент на битова боклук /остатъци от мебели, облекла, кашони, останки от селскостопанска продукция, строителни материали/, до нормализиране на обстановката в страната. На този стадий не се знае до по кое време ще продължи блокадата на пътните артерии и ние би трябвало да се организираме с цел да не изпаднем в сериозна обстановка.

Надяваме се в този миг всички да се обединим и да не толерираме безкритичното замърсяване. Разчитаме на разсъдък и подпомагане от всички претенденти за кметове, общински и на кметства, всички претенденти за общински съветници. Разчитаме на постващите в обществените мрежи освен да демонстрират местата където са изхвърлени големи количества домашна мебелировка /мебели, ел. уреди, облекла, книги, играчки, кухненски принадлежности и посюда/ строителни материали и селскостопанска продукция - големи количества, а и да спомагат за идентифициране на нарушителите. Всички те не са предмет на услугата сметосъбиране. В естествени условия постоянно сме се справяли и сме ги депонирали. Но в този момент събитията са форсмажорни, считаме, че тяхното изхвърляне не е незабавно, а би било от голяма помощ в случай че се спести.

Не можем да сложим камери на всички места, не може да има контролиращи до всеки резервоар, само че с разсъдък и непоносимост, със схващане всички дружно можем да предотвратим безогледното замърсяване на община Твърдица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР