Общините влизат в още един пореден мандат, който ще бъде

...
Общините влизат в още един пореден мандат, който ще бъде
Коментари Харесай

Общините влизат в 2024 г. с оптимизъм, че ако имат готови проекти, държавата ще отпусне финансиране

„ Общините влизат в още един следващ мандат, който ще бъде изпълнен с провокации и доста неизвестности, които ги чакат в идващите четири години. Затова постоянното финансово положение и съществуването на задоволително запас за покриване на естествените действия на общините е основно значим за нас. “

Това съобщи в предаването PrimeTime по Euronews Bulgaria Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините.

„ Влизаме през 2024 година с упованието, че държавният бюджет ще ни показа задоволително средства, както с цел да покриване ежедневните действия като действие на учебни заведения, детски градини, улично осветяване и сметопочистване и задоволително запас за вложения и развиване “, уточни тя.

По нейните думи, в държавния бюджет за 2024 година е очакван извънредно новаторски инструмент за финансиране на капиталовите планове на общините.

„ На процедура общините през 2024 година ще имат достъп до 2 милиарда лева за реализация на съответни свои капиталови планове. Това се случва за първи път “, акцентира Георгиева.
За първи път страната демонстрира поименно своите, и на общините, финансови планове, като приложение към държавния бюджет. Така нещата наподобяват много по-прозрачно.
Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините

„ Влизаме през 2024 година с сдържан оптимизъм и изясненост, че стига да бъдем дейни и да имаме подготвени планове с позволение за градеж, страната е подготвена да ни даде сериозен финансов запас “, означи Георгиева.

„ Данъчни оценки на парцелите не са обновени от 20 години, а от този момент до момента социално-икономическата конюнктура у нас и по света се е трансформирала доста “, разяснява още тя.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР