Общините в страната се променят и това се вижда от

...
Общините в страната се променят и това се вижда от
Коментари Харесай

Цветанов в Стамболийски: Няма българска община, която да не е усетила положителния ефект от работата на правителството

Общините в страната се трансформират и това се вижда от всички – усъвършенствана инфраструктура, актуализирани и санирани детски градини и учебни заведения, зелени площи, спортни площадки. Няма община, която да не е усетила позитивния резултат от постоянното ръководство на държавното управление на Бойко Борисов и от европейската взаимност. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща със структурата на ГЕРБ-Пловдив област в Стамболийски, оповестява пресцентъра на ГЕРБ.

Домакин на срещата беше регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. Цветанов за следващ път даде за образец Стамболийски, Марица и Раковски като бързо разрастващи се общини, като посочи, че от началото на мандата единствено в община Стамболийски са усвоени съвсем 10 милиона лв. по разнообразни планове - за ремонт на детски градини, за рехабилитация на пътища, за ремонт на поликлиниката и други





„ Нито едно евро в България не идва безплатно, то е с помощта на напъните на държавното управление и на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП “, разяснява Цветанов и даде за образец работата на евродепутата Андрей Новаков, който извоюва рекорден бюджет за България за идващия програмен интервал. По думите му България ще получи над 4 милиарда лева за 2019 година от Европейския съюз.





„ Това са с 230 млн. лева повече по отношение на парите за 2018 година. В тази сума се включват пари за пътища и жп линии, за директни заплащания за фермерите. Освен това 1 милиарда лева ще получат селските региони “, изясни зам.-председателят на ГЕРБ и добави, че с цел да научат хората за всичко това - представителите на ГЕРБ би трябвало да са измежду тях всекидневно и да изясняват какво е направено от евродепутатите и по какъв начин с тяхна помощ се трансформира страната и живота ни.





„ Благодарение на напъните на евродепутатите роумингът във всички страни от Европейски Съюз отпадна, десетократно бяха понижени цените на таксите за преводи в евро, беше поведена битка за двойните стандарти при храните “, уточни той.

Цветанов посочи още, че в резултат на по-високата събираемост в приходните организации и ниската безработица държавното управление тази седмица отпусна в допълнение 50 милиона лв. за нарастване на заплатите на медицинските сестри и експертите по здравни грижи. Той добави, че при ръководството на ГЕРБ с 65% е нараснала минималната работна заплата, а междинната работна заплата – с 50%.



Цветан Цветанов разяснява, че образованието е главен приоритет на държавното управление. Той посочи, че междинната брутна учителска работна заплата към този момент изпреварва междинната за страната. „ Ако имаме положителни и стимулирани учители, ще имаме положителни експерти, положителни резултати и повече готови фрагменти “, безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Предстои една друга предизборна акция. Българска социалистическа партия ще залагат на подправени вести и компромати. Те не могат да предложат опция и знаят, че хората помнят провалите, които бяха нанесени на страната след ръководството на държавното управление на Орешарски, а точно – спрени еврофондове, 11,5% безработица и голям недостиг “, означи зам.-председателят на ГЕРБ.

„ От резултата на Европейските избори зависи освен бъдещето на страната ни, само че и бъдещето на Европа. Този избор ще е лакмус за водената политика освен в страната, а на всички места в Европейския съюз. Европейските полезности, демокрацията, свободното напредване на хора, мирът и солидарността не са даденост, а би трябвало непрекъснато да се пазят от всички нас. Затова е извънредно значимо да отидем и да гласуваме “, акцентира Цветанов.



„ Важно е да имаме мощен тим. Днес повече от всеки път се нуждаем от обединяване, тъй като на карта е заложено бъдещето на България. Съобразихме се с апела на Жозеф Дол да не се разпиляват десни гласове. И по тази причина направихме това обединяване със Съюз на демократичните сили и Обединени земеделци. Само обединени можем да победим Българска социалистическа партия, с цел да живеем в по - единна, по - благоденстваща и по-силна България и Европа “, приключи зам.- ръководителят на ГЕРБ.

На срещата в Стамболийски участваха народните представители от ГЕРБ – Пловдив област ген. Константин Попов, Младен Шишков, доктор Христо Грудев и Запрян Янков, регионалните ръководители на ЖГЕРБ Евелина Апостолова и МГЕРБ Владимир Пильов, регионалните ръководители на Старейшини ГЕРБ Борислав Радославов и на Предприемачи ГЕРБ Никола Христозов, кметовете на ГЕРБ в региона – Пламен Спасов, Атанас Балкански, Павел Гуджеров, Стоян Минчев, Мария Белчева, Димитър Иванов, общинските управления, общински съветници, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР