Общините в Пловдивска област ще получат 81 млн. лева за

...
Общините в Пловдивска област ще получат 81 млн. лева за
Коментари Харесай

13 пловдивски общини получават 63 млн. лева от МРРБ за улици и ВиК проекти

Общините в Пловдивска област ще получат 81 млн. лв. за свои пътни и ВиК планове от държавното управление. Трансферът от бюджета на Министерство на регионалното развитие беше утвърден от държавното управление на последното съвещание на кабинета „ Петков”.
Прочетете още
С решението посредством преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 година, са обезпечени 418 млн. лева Финансиране получават 297 плана за пътища, улици и ВиК мрежа, чиято обща стойност е 827 млн. лв.. 50% от парите общините ще получат през тази година,а останалата част през 2023-а година. По плана 18 млн. лв. отиват за Голямоконарско шосе в Община Пловдив, а останалите 63 млн. лв. са за другите общини. Пловдивска област получава и най-голямата сума от общия трансфер от 827 млн. лв..

Първоначалният лист на Гроздан Караджов за Пловдивска област бе 32 млн. лв., само че в следствие сумата се е нараснала двойно.

Единият от пътните планове, който получава Община Първомай, е Поповица-Бяла река -Първомай, кв.Дебър-Татарево, като плануванаъа сума е 514 хиляди лв.. Вторият план е за 5,1 млн. лв. – натовареният път от Йоаким Груево до входа на Перущица, както и още 2 млн. лв. за водопроводната мрежа на общината.

Следващият е пътят Карлово – Песнопой, който е за 9 млн. лв.. Той включва и ремонт на улиците през селата, през които минава – Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан. Тези села ще получат и нова канализация и водоснабдяване с 4 млн. лв.. Община Карлово получава още 4,4 млн. лв. е за реорганизация на ВиК системите и пътните настилки на двете улици – „ Генерал Кацаров” и бул. „ Освобождение”

В Община Брезово ще се ремонтира пътя Стряма – Момино село – Борец и Върбен за 2,5 млн. лв.

На Община „ Родопи” се отпускат 3,7 млн. лв. за водопроводната мрежа на селата Белащица и Марково. Другата прилежаща на Пловдив община - „ Марица” взима 250 хиляди лв. за ВиК мрежата на село Бенковски. Също и 4,4 млн. лв. за пътя Пловдив – Крислово – Калековец.

1,2 млн. лв. ще бъдат преведени на Община Асеновград за ВиК мрежа на новия им квартал „ Баделема”. Министерство на регионалното развитие е присъединило и три улици в Калояново, които ще получат 610 000 лв. за замяна на действителен махленски тръбопровод по ул. „ Петър Берон “, ул. Цанко Церковски “, ул. „ Васил Левски “. 1,65 млн. лв. ще се дадат за Рехабилитация на съществуващата водопроводна мрежа на село Цар Калоян в Община Куклен.

Община Лъки е утвърдена за ремонт на пътя до Джурково и Дряново за 6,5 млн. лв.. Частична рехабилитация ще има на пътя Маноле-Белозем- Шишманци – Раковски с 3 млн. лв..

Реконструкция на водопроводната мрежа в Стамболийски по улици „ Васил Левски”, „ Кочо Честименски” и още няколко улици – 2,3 млн. лв..

Община Съединение ще получи близо 11 млн. лв. за ВиК и пътища. 2,5 млн. лв. са за реорганизация на част от съществуващата водоснабдителна мрежа, като 8 млн. са за пътя Любен-Голям Чардак-Неделево-Церетелево-Царимир. Последният план е за 2,2 млн. лв. на Община Хисаря за реорганизация на питеен тръбопровод.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР