Общините в пазарджишка област настояват общината официално да обяви от

...
Общините в пазарджишка област настояват общината официално да обяви от
Коментари Харесай

Община Пазарджик държи кметове в неведение за съкратените автобусни линии

Общините в пазарджишка област упорстват общината публично да разгласи от кои междуселищни автобусни линии се отхвърля, оповестява БНР.

Искането им е във връзка решението на общината да редуцира до сериозен най-малко рейсовете до по-големите обитаеми места и да остави някои села изцяло без превоз.

Трети ден обаче кметовете нямат изясненост по какъв начин е изменена регионалната транспортна скица, което води до напрежение.

До момента доста от междуселищните линии се обслужваха от община Пазарджик, което е законово регламентирано в регионалната транспортна скица.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки изясни, че до момента в който схемата не бъде изменена, кметовете на останалите общини не могат да договарят с други превозвачи.

" В момента, в който Пазарджик каже дефинитивно: " Ние тези линии не ги държим ", имаме подготвеност да водим договаряния. Даже на следващия ден е поканен и превозвачът, да ни предложи вид от негова страна, най-безболезнено да ги покрием ", съобщи той.

По информация на началника на районното ръководство на образованието Валентина Кайтазова към този момент втори ден възпитаници от прилежащите общини пътуват до учебните заведения в Пазарджик с работен рейсове или таксита. Тя съобщи, че обстановката няма да остане по този начин и ще организира диалог с министъра на превоза.

Очаква се още през днешния ден община Пазарджик да излезе с документално мнение по транспортната рецесия. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР