Общините ще плащат за отстраняване на дефекти при саниране, ако

...
Общините ще плащат за отстраняване на дефекти при саниране, ако
Коментари Харесай

Проект: Общините да плащат за отстраняване на дефекти при саниране

Общините ще заплащат за премахване на недостатъци при саниране, в случай че не са планувани в договорите на строителите, планува план на районното министерство за изменение на разпореждане №18 на Министерски съвет за приемане на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. От министерството са открили, че общините не правят задоволително ефикасен надзор на външните реализатори.
 
Проектопромените плануват всички органи, които имат пълномощия, да реализират надзор. При нарушавания и несъблюдение на изискванията на програмата може да се откаже финансиране.
 
Въвеждането на застраховка за качеството на строителните работи се предлага като още една форма за застраховане на осъществяването на договорите, с което ще се понижи административната тежест към изпълнителите. Българската банка за развиване ще може да приема гаранция под формата на застрахователна лавица, която да обезпечава отговорността на изпълнителя за предплатено предоставените средства по подписаните контракти с общините.
 
Определянето на разноските за възобновяване ще е съгласно разгънатата застроена повърхност на постройката, с цел да е по-прецизно.
 
Променя се и методът на установяване на дължимите лихви към Българската банка за развиване, което ще докара до намаляването им.
 
Предлага се още на първо време да бъдат приключени постройките, чието възобновяване е почнало, преди да се насочат средства към здания със забавено осъществяване.
 
Проектът за промени на постановлението е оповестен на портала за публични съвещания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР