Общините Русе, Бяла и Ценово вече са в тъмночервената зона.

...
Общините Русе, Бяла и Ценово вече са в тъмночервената зона.
Коментари Харесай

Русе е на ръба на здравна криза заради недостиг на персонал

Общините Русе, Бяла и Ценово към този момент са в тъмночервената зона. На болнично лекуване все още в региона се намират 283 души, като 56 от тях са в реанимация. Сред приетите в болница има и един имунизиран пациент. Свободните кревати са 61, от които интензивните са 10.

Натовареността в последните 2 седмици е повишена. Ако е належащо, леглата за пациенти с ковид в русенските лечебни заведения още могат да се усилят, само че тогава към този момент идва казусът с личния състав.

Увеличаването на леглата не значи съвсем нищо, единствено териториално систематизиране, само че доста е неприятно, че имаме дефицит на експерти, които да работят. На медицински експерти, на междинни фрагменти. Имаме дефицит на инфекционисти, дефицит на анестезиолози, сътрудниците са изморени доста, а народът не схваща, че би трябвало да се имунизира, изясни доктор Искра Генева и.д. шеф на РЗИ - Русе.

От РЗИ Русе регистрират висока смъртност от коронавирус в двете огромни лечебни заведения в Русе. И са създали разбор, който посочил, че пациентите отиват в лечебните заведения към този момент в доста тежко положение. Повече от тях били и без ваксина. Отчитат още, че от началото на акцията за имунизация е умрял един имунизиран.

Хората, които идват, са към този момент в финален етап. 50% от болните, които са влезнали с заразяване, още на 24-я час те отиват в реанимация, изясни доктор Искра Генева и.д. шеф на РЗИ - Русе.

От РЗИ считат да се извърнат към медицинските експерти към учебните заведения, до момента в който учениците са на онлайн режим, да оказват помощ на личния състав в лечебните заведения.

В момента имаме към момента 3 кревати свободни в натоварен бранш, само че там казусът е различен. Легла ще се намерят, ще преобразуваме от други отделени, даже апаратурата не е толкоз огромен проблем, тъй като в действителност касае само пари казусът е, че ние за два дни не можем да произведем анестезиолози и реанимационни сестри, съобщи Алисе Муртезова адм. шеф на УМБАЛ " Медика ", Русе.

По думите й би трябвало да се съблюдават ограниченията, с цел да се понижи натискът точно над тези отделения.

Екип на БНТ-Русе
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР