Общините Монтана и Медковец ще работят заедно за развитие на

...
Общините Монтана и Медковец ще работят заедно за развитие на
Коментари Харесай

Златко Живков и зам.-министърът на земеделието и храните откриха изложение на малки и средни производители в Монтана

Общините Монтана и Медковец ще работят дружно за развиване на селските региони, съобщи кметът на регионалния град Златко Живков на откриването на първото ревю на дребни и междинни производители в Монтана. То бе проведено от Министерството на земеделието и храните, с цел да бъдат показани артикули, основани на териториите на локални инициативни групи от цялата страна.
„ Тези производители дефинират качеството на районните пазари със първични материали и артикули, които не са налични в огромните търговски вериги, съобщи служебният зам.-министър на земеделието и храните Георги Събев, който дойде в града да открие двудневно ревю. 
Събитие, като днешното демонстрира забележимите резултати от използването на метода ЛИДЕР, посредством който се предизвикват локалните общности  да търсят нови способи да останат конкурентноспособни, съобщи още зам.министър Събев. Той напомни, че сега в страната по оперативната  програма за развиване на селските региони са основани и работят 64 локални инициативни групи. През идната година се чака броят им да стигне 107 на територията на 220 общини.
На ревюто в Монтана бяха показани над 50 производители от локални инициативни групи в цялата страна. Те извършват своите тактики в съдействие с общините, на чиято територия са регистрирани. Затова на събитието участваха кметове от общините Берковица, Бяла Слатина и Драгоман.  
„ Това е още една крачка напред за Монтана, която до момента не можеше да извършва планове по програмата за развиване на селските региони, тъй като не попадаше в категорията на селските общини, съобщи кметът на общината хазаин Златко Живков. Той добави, че в идната година Монтана ще има опция да извършва общ план с община Медковец, посредством основаване на  местна инициативни групи на територията на двете общини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР