Общините Лом и Оряхово се присъдиниха към повече от50 -

...
Общините Лом и Оряхово се присъдиниха към повече от50 -
Коментари Харесай

Общините Лом и Оряхово въвеждат режим на уличното осветление

Общините Лом и Оряхово се присъдиниха към повече от50 - те обитаеми места от страната и вкарват режим на уличното осветяване поради непостижимите сметки за ел. сила, оповестиха от локалните администрации.

В Лом уличното осветяване ще се включва от 18 ч. до 23 ч. и от 5 до 7 ч. Осветлението няма да се стопира само на централните улици „ Дунавска “ и „ Славянска “.
Разходите на Община Лом в края на 2020 година за изразходена ел. сила са били 30 244 година, а година по-късно, за декември 2021 година, сметката е 116 618 лева
„ За страдание, както на доста места в страната, сме принудени да въведем режим на уличното осветяване в града, въпреки и това да е краткотрайна мярка, тя е неприятна за всички нас. Разпоредил съм строги ограничения за спестовност на ел. сила във всички общински здания, като се изключи детските градини. Общините се доставяме с ток на свободния пазар, както всички небитови консуматори. Без финансов обезщетителен механизъм от страна на страната за общините, на какъвто се надяваме, доста мъчно бихме се справили. Надявам се нашите съграждани да проявят схващане “, съобщи кметът доктор Георги Гаврилов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР