Общините, които вече са подали проектите си за ВиК и

...
Общините, които вече са подали проектите си за ВиК и
Коментари Харесай

Общините с проекти за ВиК и пътища в МРРБ не трябва да кандидатстват отново

Общините, които към този момент са подали плановете си за ВиК и общински пътища за финансиране от Министерството на районното развиване и благоустройството, не би трябвало да подават още веднъж същите оферти.

Това се отнася и за локалните администрации, кандидатствали посредством Националното съдружие на общините в Република България. Единствено при смяна в събитията за към този момент подадените оферти - да вземем за пример в това време е определен реализатор, локалната администрация би трябвало още веднъж да внесе документите.

С оповестената от Министерство на регионалното развитие покана за финансиране на общински пътни и ВиК планове се дава спомагателен период от 15 дни, в който не подалите досега общини могат да изискат финансиране за локални планове. В случай, че има и други - нови планове, локалната власт може да кандидатства за разпределяне на средства и за тях.

За първи път от бюджета на Министерство на регионалното развитие се заделят целеви средства в размер на 500 млн. лева за финансиране на общините. То ще се отпуска от юни. Целта е общините да бъдат подкрепени за възобновяване на общинската пътна мрежа и ВиК инфраструктура, които са в тежко положение и са редовно недофинансирани. 

Поканата е към всички 265 общини и 28-те регионални администрации в страната. Условията за кандидатстване могат да бъдат открити в секция „ Обяви “ в уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството или посредством линка
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР