Общините искат регистър на апартаментите за краткосрочен наем. Това е

...
Общините искат регистър на апартаментите за краткосрочен наем. Това е
Коментари Харесай

Наемодателите да бъдат регистрирани

Общините желаят указател на жилищата за кратковременен наем. Това е станало ясно по време на извършеното във вторник в курорта Боровец съвещание на Националния съвет по туризъм. Според Николай Ангелов, кмет на Балчик, въпросът е извънредно значим за общините, изключително за курортните селища и градовете, посещавани от повече чужденци. По думите му въпросните квартири се отдават чартърен без категоризация. „ Същото важи и за жилищата в апартаментните комплекси, които ги има на всички места, като се употребяват интернет платформи “, сподели той, представен от „ Монитор “. „ По този метод не се заплащат налози и не се заявяват приходи, не се внасят и такси. В същото време те действително правят туристическа активност “, разясни кметът на черноморското градче.

„ Предлагаме те да излязат на ярко, а не да не престават да работят в областта на по този начин наречената сива стопанска система. На съвещанието се разясниха няколко оферти. Най-важното от тях е по някакъв метод да бъдат задължени платформите да пускат единствено разгласи, към които има специфичен код за идентификация, което значи, че в действителност квартирата е категоризирана по Закона за туризма “, разясни Ангелов. Той напомни, че сходни условия са въведени в други страни в Европейски Съюз, измежду които са Германия, Гърция, Франция.

„ Надявам се, че няма да сме последните “, сподели по този мотив кметът на Балчик. Борис Павлов от компанията, представляваща у нас една от огромните платформи, поддържа нуждата от заплащане на налози и такси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР