Общините искат пътища, улици и ВиК. Това становище изрази пред

...
Общините искат пътища, улици и ВиК. Това становище изрази пред
Коментари Харесай

Кметът на Белица: Общините искат пътища, улици и ВиК, готвят списък за финансиране от МРРБ

Общините желаят пътища, улици и ВиК . Това мнение изрази пред БНР Радослав Ревански, кмет на Белица и член на УС на Националното съдружие на общините в Република България.

" Договорихме се да създадем нов лист и да се чуе гласът на общините, какво тъкмо желаеме, съгласно обсега на финансиране, който има Министерство на регионалното развитие, а точно - пътища, улици и ВиК . До вторник ще изготвим листата и ще настояваме парите да бъдат преведени по сметките на общините, с цел да сме сигурни, че тези средства няма да отидат другаде ", сподели Ревански.
 Кирил Петков: Отпускаме 426 милиона лв. на общините
Кирил Петков: Отпускаме 426 милиона лв. на общините

Тези средства ще повлияят на 5,9 милиона български жители

Той чака всички общини за тази година да получат 50% от цената на всеки контракт, а следващата година - при договарянията с новото държавно управление - да бъдат обезпечени спомагателни средства . Така ще може да довърш ат всички обекти .

Вчера служебният районен министър Иван Шишков и управлението на НСОРБ се договориха да бъде направен нов лист с общинските обекти , които ще бъдат финансирани с 418 млн. лева от бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството.
 Общините желаят обезщетения на тока и по-високи заплати за администрацията
Общините желаят обезщетения на тока и по-високи заплати за администрацията

4 въпроса сложил Даниел Панов на премиера Кирил Петков

По думите на кмета на Белица това е следващият лист и дефинира направения от някогашния министър Гроздан Караджов лист като съответен, покриващ 234 общини за действия, които могат да бъдат финансирани от Министерство на регионалното развитие, само че к .

" Включваше доста по-малко общини и бяха включени действия, нямащи общо с предмета на Министерство на регионалното развитие - примерно за читалища и други сходни, които не са в обсега на активност на районното министерство.... Асен Василев махна Белица, махна и общините Сърница и Исперих ", сподели Ревански.
 Йотова уточни грешките на властта към общините
Йотова уточни грешките на властта към общините

Няма връзка с кметовете за Националния проект за възобновяване

По думите му от февруари кметовете са в тази процедура и към този момент по този начин са структурирали бюджетите на доста от общините, че имат огромна планова подготвеност.

" Към края на годината надали има потребност от нещо сходно, по тази причина през вчерашния ден се договорихме плановете да имат годно позволение за градеж и не е наложително да има определен реализатор ", добави Радослав Ревански.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР