Общините да нямат право да даряват прехвърлените им имоти частна

...
Общините да нямат право да даряват прехвърлените им имоти частна
Коментари Харесай

Нови правила за имотите, които държавата дава на общините

Общините да нямат право да подаряват трансферираните им парцели частна държавна благосъстоятелност. Безвъзмездното прекачване на благосъстоятелност върху парцел да се прави с решение на Министерския съвет по предложение на районния министър. Предложенията за изменение на Закона за държавната благосъстоятелност е на трима депутати от ГЕРБ - Александър Ненков, Мария Белова и Андриан Райков.

Областният шеф би трябвало да подписа контракт за безвъзмездното прекачване, който се вписва в службата по вписванията. След това общините могат да заменят или да внасят като непарична вноска в капитала на търговски сдружения добитите парцели, само че единствено в случаи, свързани с осъществяване на обекти, нужни за трайно облекчаване на публични потребности от локално значение, оферират вносителите. Тоест те няма да имат право както до момента да се разпореждат с парцела за други цели, с изключение на за задачата, за която страната им го е трансферирала.

Предлага се да отпадне задължението на общините при нереализиране на плануваните мероприятия в период от 5 години от придобиването на парцели да връщат този парцел назад на страната. Мотивът на тримата вносители е, че е належащо да се даде еластичност при реализирането на огромни планове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР