Общини от област Враца се оплакват, че не получават средства

...
Общини от област Враца се оплакват, че не получават средства
Коментари Харесай

Във Врачанско се оплакват от липсва на средства за почистване на речни корита

Общини от област Враца се оплакват, че не получават средства за почистването на речни корита, което е причина за наводнения при мощни дъждове, сходни на тези по Южното Черноморие в средата на предходната седмица.

Кметът на Мездра Иван Аспарухов съобщи пред „ Българска телеграфна агенция “, че коритата и деретата на територията на общината ще бъдат почистени, само че това няма да реши казуса , защото тези отвън регулацията ще останат обрасли. По думите му през последните три години локалната администрация подготва планове, коио се подават към Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, само че финансиране за разчистване не се отпуска .

Иван Аспарухов напомни още, че на 18 юни е проводена среща с премиера акад. Николай Денков , който тогава е посетил областите Враца и Монтана във връзка тогавашните наводнения в региона, само че тя не е дала никакъв резултат .

С сходен проблем се сблъскват и от Община Мизия, които са подали план за финансиране преди няколко месеца, защото реките в региона са в неприятно положение и проводимостта им сега е доста ниска. Поради тази причина администрацията, дружно с още три общини по поречието на река Скът , приготвят за кандидатстване за европейски средства интегриран план за разчистване на коритото ѝ.

Проектът е за общините Враца, Бяла Слатина, Борован и Мизия като задачата е да се почисти цялото корито от извора до заустването в река Огоста. Намерението е планът да бъде подаден до края на месеца .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР