Общината закупува нов ЕКГ- апарат за нуждите на Ковид сектора,

Общината закупува нов ЕКГ- апарат за нуждите на Ковид сектора, ...

Община Бургас закупува нов ЕКГ-апарат за нуждите на Ковид сектора в Комплексно-онкологичния център.

Общината закупува нов ЕКГ- апарат за нуждите на Ковид сектора, разположен на 3-ия и 4-ия етаж в Корпус 1 на "Комплексно-онкологичен център" - Бургас. Уредът за електрокардиограма ще подпомогне работата на медиците при грижата им за пациентите.
Избраният модел е CARDIOVIT AT-102 G2 на водещия световен производител и доставчик на устройства за кардиопулмонална диагностика, дефибрилация, наблюдение на пациентите и софтуерни решения за медицинската индустрия - SCHILLER AG.

Над 600 творби на талантливи ученици участваха в националния конкурс „Морето не е за една ваканция“ Над 600 творби на талантливи ученици участваха в националния конкурс „Морето не е за една ваканция“
Общо над 600 творби на талантливи ученици от цялата страна взеха участие в тазгодишното издание на националния конкурс за рисунка, комп...
ЕКГ- апаратът се използва за запис на електрическата активност на сърцето. Тя отразява сърдечната честота и ритъм, сърдечната проводимост, както и позицията на сърцето. Това е основно и информативно изследване, което позволява на лекаря да идентифицира остро или хронично увреждане на сърдечния мускул и промени в електрическата активност на сърцето.

Електрокардиографията е основен метод за диагностика на редица сериозни заболявания, като остър коронарен инцидент - инфаркт на миокарда, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и придобити ритъмни и проводни нарушения на сърдечния мускул, структурни промени в сърдечния мускул - хипертрофия, обременяване на сърдечни кухини при клапни пороци и хипертония.
Използва се още за мониториране функцията на пейсмейкъри, като допълнително изследване при нарушения в електролитния баланс, при ритъмни и проводни нарушения резултат от прием на медикаменти или от други основни заболявания - например заболявания на щитовидната жлеза, бъбреците, при съмнение за перикарден излив и др.

Европейската инвестиционна банка търси световен лидер-консултант за специализираната детска болница в Бургас Европейската инвестиционна банка търси световен лидер-консултант за специализираната детска болница в Бургас
Европейската инвестиционна банка обяви конкурса за избор на фирма-консултант за проектиране на специализираната детска болница в Бургас...
Освен ЕКГ- апарата, във фоайето на новия корпус на болничното заведение е монтиран апарат за калцуни, дарение от Община Бургас. Целта е наред с редовното почистване и дезинфекциране на помещенията в сградата, машината за автоматизирано обуване на калцуни допълнително да предпазва от външно замърсяване, пренасяно с обувките на посетителите.

Източник: actualno.com