Общината в Разград, Регионалната библиотека и общността на писателите в

...
Общината в Разград, Регионалната библиотека и общността на писателите в
Коментари Харесай

В Разград беше обявено началото на литературния конкурс на името на проф. Боян Пенев

Общината в Разград, Регионалната библиотека и общността на писателите в лудогорския град оповестиха началото на втория юношески книжовен конкурс на името на проф. Боян Пенев, оповестиха уредниците.

В състезанието, който е очевиден, могат да вземат участие млади създатели на словото, на възраст до 20 години, от община Разград.

Конкурсът ще има два модула - лирика и литературно есе. В първия модул създателите би трябвало да показват до три непубликувани стихотворения без тематично ограничаване. В раздела "есе " тематиката е "Крилатите мисли на Апостола " по отношение на националната акция за запазване, предпазване и разпространение на българската история и просвета във връзка на 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски.

Творбите би трябвало да бъдат изпратени най-късно до 5 май на адреса на община Разград. Стиховете и есетата ще бъдат оценени от жури, а резултатите ще бъдат оповестени в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май. За спечелилите са обезпечени парични награди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР