Общината в Кюстендил готви план как да помага с доставка

...
Общината в Кюстендил готви план как да помага с доставка
Коментари Харесай

В помощ на самотните хора

Общината в Кюстендил готви проект по какъв начин да оказва помощ с доставка на храни и медикаменти на към 200 заболели и самотно живеещи хора по селата и отдалечените региони зимата, сподели за БНР Ивайло Чалъков, специалист по отбранителна и мобилизационна подготовка. Списъкът е направен и координиран с РЗИ и с кметовете на обитаемоте места.

Общината ще има грижата и поема ангажимент за доставки на медикаменти и храни от първа нужда на хората без опция сами да си ги обезпечат. В листата, изпратен от РЗИ и от кметовете по места, са към 200 души - лежащо заболели, неподвижни, инвалиди, хемоидализни, самотно живеещи в отдалечени махали.

До тях през зимата ще бъде обезпечен достъп и при усложнени условия, сподели Ивайло Чалъков, специалист по отбранителна и мобилизационна подготовка към Общината:

" Тези проекти стоят при оперативните дежурни, когато има потребност, да може да създадем координирани дейности с единната избавителна система и да доставим подходи, пътища, Спешна помощ да стигне там на място, вероятно в случай че паднат снеговалежи. Ако останат фактически хора, които няма да се прибират в ниските обитаеми места, да си останат непрекъснато живеещи в отдалечените села на територията на община Кюстендил, няма да оставим хората, да не ги подсигурим със артикули от първа нужда, лекарства и други "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР