Общината в Кюстендил е подписала договор за изпълнение на проект

...
Общината в Кюстендил е подписала договор за изпълнение на проект
Коментари Харесай

Над 330 възрастни и хора с увреждания ще бъдат подпомагани по проект Грижа в дома в община Кюстендил

Общината в Кюстендил е подписала контракт за осъществяване на план „ Грижа в дома в Община Кюстендил “ по Програмата„ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, заяви на брифинг заместник-кметът Радмила Рангелова. Основната цел на плановото предложение на Община Кюстендил е да се обезпечи поддръжка в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижа.  

Стойността на плана е 1 768 685,26 лева безплатна финансова помощ, а срокът на осъществяване на плана е една година с начална дата 15 април. 
 

В осъществяване на плана ще бъдат разширени опциите за даване на обществени и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Процедурата ще надгради осъществените действия и постигнатите резултати по други планове, стратегии и ограничения, финансирани със средства от националния бюджет, Европейския съюз и други източници, уточни Рангелова.

Целта е да бъде допълнена поддръжката към най-уязвимите групи от популацията на Община Кюстендил, които се подкрепят в границите на Програмата за храни и главно материално подкрепяне.  Целевата група включва 331 възрастни в неспособност за самообслужване и хора с увреждания. 

Услугите за грижа в дома ще се дават от чиновници на Центъра за патронажна грижа в община Кюстендил. За задачата по плана в Центъра за патронажна грижа ще бъдат назначени 62 чиновници на трудови контракти. Те ще дават почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка, както и доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги, със средства на потребителите.

Изпълнението на плана ще способства за разширение на опциите за възстановяване качеството на живот на хората от целевата група и ще усили размера, многообразието и целенасочеността на обществените услуги, предоставяни в общността на територията на община Кюстендил, уточни още Рангелова. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР