Общината в Кюстендил, е финалист за престижно балканско отличие, съобщиха

...
Общината в Кюстендил, е финалист за престижно балканско отличие, съобщиха
Коментари Харесай

Община Кюстендил е финалист за балканско отличие за насърчаване на местния бизнес

Общината в Кюстендил, е финалист за влиятелно балканско отличие, оповестиха от интернационалното жури на Balkan Business Awards 2023.

От там показват, че общината е добър образец за поощряване на локалния бизнес, като се работи по общи планове и партньорства в културни мероприятия. Балканските бизнес награди, проведени от интернационалната платформа Global Leaders, ще съберат за деветото си издание най-успешните в бизнеса на 14 юли в столицата.

Деветото издание на Балканските бизнес награди се чака да отличи водещите водачи в бизнеса на Балканския полуостров. На церемонията ще бъдат показани най-хубавите образци в промишлеността, предприемачеството, нововъведенията, екологичните решения и устойчивото развиване.

Организатор на събитието е интернационалната платформа Global Leaders, която има за цел да свърже сполучливи бизнес водачи и бизнесмени от целия свят. В интервала 2019-2023 година общината в Кюстендил е вложила 26 376 950 лева в благоустрояване и стопански действия.

От 2019 година досега издадените позволения за градеж на публично обслужващи, индустриални и складови здания са 36. Като издадени позволения за градеж на по-големи фотоволтаични паркове са пет.

За последните пет години община Кюстендил е осъществила 32 плана на стойност 21 024 607,62 лева, от които личният принос е в размер на 3 191 059,84 лева Част от плановете включват разширение, възобновяване и осъвременяване на зелената инфраструктура на града, ремонт на постройките на Общински спектакъл Кюстендил и Спортен комплекс Осогово.

На територията на общината се построява апаратура за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци и на компостираща апаратура за разделно събиране и оползотворяване на зелени и/или биоразградими боклуци, част от районната система.

Чрез създаване на екологична инфраструктура за РСУО „ Рила Еко ", ще се понижи количеството на депонираните битови боклуци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

Към юни 2023 година плановете в развой на осъществяване са 21 и са на обща стойност 23 794 194,91 лева От 2021 година в базата на Тракийски университет в град Кюстендил, предоставено безплатно от общината, се провежда и организира кандидатстудентска акция и образование на студенти от Кюстендил и Югозападна България.

Приемът е в специалности, към които жителите и бизнесът в района имат интерес. Сред главните цели на общината е рехабилитация и планиране на пътища и улици, като за интервала 2019-2023 година вложените средства са в размер на 14 642 237 лева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР