Общината в Габрово продължава предоставянето на топъл обяд за бедни

...
Общината в Габрово продължава предоставянето на топъл обяд за бедни
Коментари Харесай

В Габрово продължават предоставянето на топъл обяд за бедни и възрастни

Общината в Габрово продължава даването на топъл обяд за небогати и възрастни хора до 9 септември . Ползвателите на обществената услуга ще продължат да се хранят гратис посредством в допълнение съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне, съгласно което администрацията ще получи още 35 511 лв., оповестиха от пресцентъра.

Финансирането е обезпечено от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се хора, което е по оперативната стратегия за храни и материално подкрепяне в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от COVID-19.

Възможност да се хранят гратис имат 230 лица от града и селата. Помощта включва храна за обяд – чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт, на стойност 2,90 лв.. Обядът се доставя до домовете на потребителите всеки работен ден.

От започването на плана при започване на 2021 година до момента повече от 340 души са се възползвали от обществената услуга на общината. Освен в града поддръжка получават и нуждаещи се от селата Жълтеш, Гергини, Гарван, Райновци, Новаковци, Поповци, Янковци, Кози рог, Враниловци, Трънито, Копчелии и Влайчовци.

Помощта е предопределена за възрастни над 65 години без никакви приходи или със средства под линията на бедността, хора с увреждания, които не могат да обезпечат сами прехраната си , самотни лица под карантина. Те употребяват и съвещания за достъп до административни и други нужни услуги.

Потребителите се дефинират взаимно с дирекцията „ Социално подкрепяне “, прецизират от общината.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР